Startside > Campaigns > TOPPITS® MISSION: EN SIRKULÆR ØKONOMI

TOPPITS® MISSION: EN SIRKULÆR ØKONOMI

Skritt for skritt mot målet 100 % sirkulær økonomi i 2025

Good News! Allerede nå fremstilles størsteparten av produktene våre med resirkulerte og fornybare ressurser. Målet vårt, å ha 100% sirkulær økonomi innen 2025, er derfor innen rekkevidde. Innen den tid skal nemlig alle produktene våre fremstilles av 100% resirkulerte eller fornybare ressurser, og blir dermed en del av den sirkulære økonomien. Samtidig vil vi selvsagt fortsette å gjøre det enkelt for deg å holde maten fersk og god så lenge som mulig med produkter av kjent og kjær kvalitet.

30. Maj 2022, 15:05

FRA NÅ AV FREMSTILLES EN DEL AV TOPPITS®-PRODUKTENE VÅRE AV PLAST MED 70% RESIRKULERTE RESSURSER – ET STORT SKRITT I RETNING 100% SIRKULÆR ØKONOMI INNEN 2025.

Vår målsetting? Å ha 100% sirkulær økonomi. Innen år 2025 skal sortimentet vårt utelukkende inneholde produkter fremstilt av 100% resirkulerte eller fornybare ressurser, som dessuten er fullstendig resirkulerbare eller nedbrytbare. Og alt selvsagt i kjent og kjær Toppits®-kvalitet! Vi har allerede tatt et stort skritt i denne retningen, fra nå av fremstilles bl.a. plastfolien vår av 70% resirkulerte ressurser. Dermed er også vårt neste mål innen rekkevidde: I 2025 skal alle våre TOPPITS®-produkter være en integrert del av materialsyklusen. Vi ønsker å bli del av en sirkulær økonomi der alt kan brukes og ikke noe må kastes lenger. 

Målsettingen 100% sirkulær økonomi er også en del av vår TOPPITS® strategi for bærekraft. Vi har satt oss som mål å optimalisere et produkts samlede livssyklus med hensyn til bærekraft. Det skjer på basis av de fire R-prinsippene: Redesign, Reduce, Reuse og Recycle. Mer informasjon om dette finner du her.

MASSEBALANSEMETODEN

Vårt mål 100% sirkulær økonomi kan vi ikke nå alene, vi må også ha råstoffleverandørene våre med på laget. Derfor jobber vi i fellesskap etter den såkalte massebalansemetoden. Ved hjelp av den kan vi fremstille plastprodukter av resirkulerte materialer uten å sløse med ressurser. Vi er inne i en kontinuerlig prosess for å tilpasse produktene våre, og hittil benyttede formler vurderes løpende. For at alle Toppits®-produkter etter hvert skal kunne fremstilles komplett av resirkulerte ressurser, må også både leveransekjedene og selve produktene til dels utformes på nytt. På denne måten integrerer vi etter hvert produktene våre i den sirkulære økonomien.

RESIRKULERINGENS KRETSLØP MED TOPPITS®

Ikke bare bruker vi resirkulerte ressurser til å fremstille produktene våre, vi jobber også kontinuerlig for at alle produktene våre skal kunne integreres i kretsløpet etter bruk. Denne prosessen kan også kalles resirkuleringens kretsløp: Det innebærer at avfall blir til en ressurs som kan brukes og som føres rett tilbake til produksjonskretsløpet. Og dette tar vi hensyn til allerede ved produktutviklingen, slik at det blir enkelt å håndtere og resirkulere avfall. Vi gir deg også detaljert informasjon, både på emballasjen og på nettstedet vårt, om hvordan du håndterer og kildesorterer forskjellige materialer.

Bærekraftige kretsløpet

Du vil gjerne gjøre mer for å være med på å holde det bærekraftige kretsløpet i gang? Da kan du gjøre dette:

  • Sett deg godt inn i reglene som gjelder for kildesortering der du bor.
  • Ha alltid spesielle beholdere til kildesortering.
  • Separer produktene når du kaster dem i plastavfallet – legg for eksempel ikke flere fryseposer inni hverandre.
  • Merk deg når det hentes avfall hos deg.
  • Rengjør stoffer til kildesortering iht. de retningslinjer som gjelder på stedet.
  • Form aluminiumsfolien til en ball etter bruk. Dette gjør det lettere for renovasjonsselskapet å gjenkjenne det.

I fellesskap kan vi skape en mer bærekraftig verden. Har du fortsatt spørsmål om resirkulering, bærekraft o.l.? Svarene finner du hos oss på FAQ. 

Mer inspirasjon

Bakepapier er mye mer anvendelig enn du tror! Med litt øvelse kan du bruke det til muffinsformer eller klippe det til så det passer akkurat til den runde kakeformen din. Slik gjør du det.

Når tofu fryses, holder den ikke bare lenger, den er også lettere å marinere. Slik gjør du det

Nå blir det farge på julebaksten! Med denne enkle oppskriften på melisglasur av rødbetrester og matchapulver blir småkakene dine lekre blikkfang på julebordet.