Startside > Oppskrifter > Veganske marenger
print

Veganske marenger

Søte, fluffy og laget av kikerter

Ertene til falafel, vannet til marengene. Så smart! Bak små, seige marenger som er laget av aquafaba (et annet navn for vannet kikertene ligger i) og ha de til en nydelig fruktsalat - eller på toppen av en gino kanskje? Enten du er allergisk mot egg eller bare prøver å ha minst mulig animalsk protein i maten, lover vi at disse marengene blir en suksess. Om du vil servere en helt vegansk dessert er marengs en god løsning: havrebasert is, banan, sjokoladesaus uten melk - så godt!

Ingredienser

Før 30 porsjoner

  dl kikertsvann (aquafaba)
1  tsk eple cider eddik
2  dl sukker
  krm vaniljepulver
Forberedelse
30 min förberedelse, 2 min ugnstid
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Sil kikertene og hell laken i en bolle. Visp laken og eddiken til et fast skum - det tar noen minutter. Fortsett å vispe og tilsett vaniljepulver og sukker, én spiseskje om gangen, i rundt 10 minutter. 

Trinn 2:

Sett ovnen på 95 grader varmluft og forbered to eller tre stekebrett med bakepapir. Når marengsen er hvit og blank er den klar til sprøytes eller overføres til papiret - bruk Toppits® sprøyteposer med tre forskjellige munstykker. Du velger selv størrelsen på marengsene. Vi lagde 30 stykker (noe steketiden er basert på).

Trinn 3:

Stek i to timer uten å åpne ovnen. Slå deretter av varmen og la marengsen hvile i ovnen mens den avkjøles (her går det fint å åpne ovnsdøren).

Veganske_marengs_sprøytet_på_bakepapir_Toppits

Trinn 4:

Marengsen er klar når den enkelt løsner fra bakepapiret. Perfekte til bakverk og desserter! Kanskje til en nicecream (bananis) med kokos og ananas?

Best for rester?

Kikertlake (eller aquafaba som det heter med et finere navn) kan brukes til å erstatte egg i det meste. Pannekaker, sjokoladepudding... For å tilsvare 1 egg trenger du cirka 3 ss lake, som er perfekt å fryse ned – vi foreslår isbitposer, for å enkelt kunne bruke dem når du skal bake.

Frysing av marengsen er ikke anbefalt fordi de er så følsomme for fukt. Oppbevar dem i en lufttett boks, så holder de lenge. 

For de kikertene som blir til overs etter at du har brukt laken? Hummus, falafel, kikertbrownies - eller så rister du dem herlig sprø for krønsj til salat!

Lignende oppskrifter

Bærekraftig og uten kjøtt: Bruk rødbetrester til å lage nydelige hamburgere. Slik gjør du det.

Knekkebrød, LCHF 25.09.2020

Det knasende knekkebrødet med røre blir som en delikatesse

Du vil gjerne ha noe ekstra koselig som påskegodt å ta med til venner og familie? Bak en deilig minikake i glass av gulrøtter du har til overs. Pakk den inn i bakepapir så blir gaven både bærekraftig og søt å se på.