Startside > Oppskrifter > Vegan og deilig dessert med kikerter – tryll frem sjokolademousse av vannet fra belgfruktene
print

Vegan og deilig dessert med kikerter – tryll frem sjokolademousse av vannet fra belgfruktene

Like overraskende som namnam: Lag din egen vegane sjokolademousse av kikert-væsken aquafaba.

De mest overraskende kjøkkenkreasjonene er ofte de som smaker aller best, synes du ikke? Og ekstra bra er det jo når retten også er både vegan, gluten- og laktosefri og ingen har problemer med å spise den. Belgfrukten kikert blir ofte undervurdert, men faktum er st du kan lage en mengde deilige, vegane retter av den – for eksempel en aldeles nydelig sjokolademousse.

Ingredienser

Før 4 porsjoner

400  g kokte kikerter fra boks
120  g mørk sjokolade i biter
2  ss agavesirup
Forberedelse
30 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Tips gegen matsvinn

Dessverre er det i vår tid altfor mye mat eller deler av mat som rett og slett bare kastes. Når kikerter kokes, oppstår det en væske som kalles aquafaba, eller bare kikertvann. Vannet er en utmerket eggerstatning i det vegane kjøkken og absolutt ikke å forakte. Vi viser deg hvordan du raskt og enkelt kan trylle fram en deilig sjokolademousse av kikertvann eller aquafaba. Av kikertene lager du selvsagt deilig hummus etterpå.

Tilberedning vegan sjokolademousse

  1. La kikertene dryppe av seg og ta vare på vannet de har ligget i.
  2. Pisk kikertvannet med mikseren til det får en konsistens omtrent som pisket eggehvite.
  3. Nå kan du smelte sjokoladen i vannbad og blande den med agavesirupen.
  4. Til slutt vender du sjokoladen forsiktig inn i det stivpiskede kikertvannet.
  5. La moussen stå i kjøleskapet i flere timer.

For at både hummusen og moussen skal holder seg lenger, dekker du dem lufttett til med Toppits® plastfolie – så har du både noe salt og noe søtt å servere når du får venner på besøk. Er du på jakt etter flere oppskrifter som hjelper deg å forhindre matsvinn? Se her!

Lignende oppskrifter

Kjølig, frisk og med en sprø topping - passer bra til både kalde og varme dager

Knasende, sprø med duften av rosmarin

For mye polenta? Det er ikke mulig. Lag deilig pommes frites av maisretten, så smaker det minst like godt dagen etter.