Startside > Oppskrifter > Tips til fyll i hjemmelagde tortellini
print

Tips til fyll i hjemmelagde tortellini

I denne oppskriften viser vi deg hvordan du lager i stand fyll til tortelliniene ved å bruke en frysepose, og hvordan du fyller dem på en enkel og grei måte.

Pastaretter er populær kosemat, og smaker enda bedre når de er hjemmelagd. Spesielt når det blir kaldt og uggent ute igjen og vi koser oss inne, smaker det deilig med en kraftig porsjon tortellini. En klassisk rett, som smaker ekstra godt med fyll av spinat og ricotta. I dag får du vite hvordan du tilbereder retten på riktig måte, og hvordan du kan bruke spinat som er blitt til overs til deilig fyll i tortelliniene.

Forberedelse
30 min
Vanskelighet

Forberedelse

Skritt 1

Tin opp spinaten, press ut overflødig vann og skjær den i små biter.

Skritt 2

Skrell løken og hvitløksfeddet og hakk alt i små terninger. Deretter steker du det i en panne med olivenolje til det er blitt blankt.

Skritt 3

Rør ricotta, parmesan og eggeplomme sammen i en bolle. Smak til med salt og pepper. Så tilsetter du spinat, løk, hvitløk og strøkavring, og blander det sammen til en glatt masse. Fyll alt i en frysepose, lukk den godt igjen og la den ligge i kjøleskapet noen timer eller over natten. Slik kan fyllmassen trekke godt og utvikle sin fulle aroma.

Skritt 4

Nå porsjonerer du pastadeigen i flate, runde biter. 

Skritt 5

Klipp av et lite hjørne på fryseposen – og så har du en utmerket sprøytepose til å fordele fyllet akkurat riktig på deigen. På denne måten slipper du å legge på spinat-ricotta-fyllet med skje, og det blir mye lettere å beregne akkurat riktig mengde.

Skritt 6

Brett de runde deigbitene til halvmåner og press kantene godt sammen. Så bretter du inn kantene enda en gang.

Skritt 7

Til slutt får tortelliniene trekke 4 til 5 minutter i saltet vann.


Nå er den deilige pastaen klar! Vil du fullføre din italienske kveld, kan du prøve å lage Saffron Biscotti med sjokolade til dessert.

Lignende oppskrifter

Safranboller eller lussekatter? De er like gode uansett – vi gir deg en enkel oppskrift på deilige, saftige boller.

Bakt cheesecake 22.09.2020

Kraftig og kremet - med dulce de leche

Polkastenger 25.11.2020

Klassiske polkastenger i en helt ny, sprø og myk utgave!