Startside > Oppskrifter > Søtpotetfalafel
print

Søtpotetfalafel

Vegetariske boller med smak av midt-østen

Rester av søtpotet fra ditt siste måltid? Perfekt! Ta restene og legg til smakfulle krydder som koriander og spiskummer for å lage en falafel. Stek den i ovnen og bevar godheten: søtpoteter er fulle av antioksidanter og fiber. Server den med pitabrød eller med en nydelig salat med rødbeter, gulrøtter og zucchini som du topper med hummus og frø.

Ingredienser

Før 4 porsjoner

700  g søtpotet
2  msk mel
1  boks kikerter (ca 240 g)
1  stor guk løk
2  båter hvitløk
2  msk fersk persille
1  tsk spiskummen
1  klype fersk koriander
  tsk malt koriander
2  msk sitronjuice
½  tsk salt
100  g mel
   hummus, pitabrød, gulrøtter, zucchini, frø
Forberedelse
80 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Samle ingrediensene. Hvis søtpoteten ikke allerede er ovnsbakt, sett den i ovnen på 225 grader og stek til det er enkelt å stikke den med en gaffel. Avkjøl poteten helt, og fjern skallet.

Trinn 2:

Legg den avkjølte søtpoteten i en stor bolle og mos den med en gaffel. Tilsett mel, kikerter, finhakket løk og hvitløk, hakket persille og koriander, kumin, sitronsaft og salt. Fortsett å mose ordentlig til massen er glatt og myk. Hvis du har dårlig tid kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin – sørg bare for at massen ikke blir for vandig.

Trinn 3:

Nå er det på tide å forme falafelen! Du kan bruke hendene dine eller en teskje – akkurat det som passer den størrelsen falafel du vil ha. Rull til boller og la dem være slik eller press dem ut til flatere «biffer» og legg dem siden på et stekebrett med bakepapir.biffar Dekk stekebrettet med plastfolie og sett det i kjøleskapet i cirka 45 minutter.

Søtpotetfalafel med Toppits

Trinn 4:

Sett ovnen på 190 grader. Ta ut stekebrettet fra kjøleskapet og stek falafelen i cirka 10 - 12 minutter, eller til de er gylne og sprø. Hvis du har valgt å klemme dem flate, holder det med 8 - 10 minutter.

Søtpotetfalafel Toppits

Trinn 5:

Klare til å nytes! Server sammen med pitabrød og grønnsaker, eller legg på et salatblad med for eksempel polkabeter og revne gulrøtter. Humus og gresskarfrø er kjempegodt til!

Tips:

Lag en stor porsjon falafel og frys dent ned slik at du sparer tid og sørger for at du virkelig bruker og spiser alt – det er bare å ta det opp og tilberede det når du får lyst! Du kan fryse ned den ferdigstekte falafelen, men det blir best hvis du fryser dem ned før de stekes. Rull falafelen og legg på et brett dekket av plastfolie. Sett dem i fryseren i cirka en time slik at de stivner. Ta dem ut og legg dem i en tett frysepose. Falafelen holder seg fint i 6 måneder i fryseren!

Lignende oppskrifter

Quiché med laks 25.07.2020

Enkleste retten til sammenkomsten

Knasende, sprø med duften av rosmarin

Like overraskende som namnam: Lag din egen vegane sjokolademousse av kikert-væsken aquafaba.