Startside > Oppskrifter > Sommersalat med stekte kikerter
print

Sommersalat med stekte kikerter

Kjølig, frisk og med en sprø topping - passer bra til både kalde og varme dager

Stek kikerter i ovnen for en perfekt sprø topping til en deilig sommersalt med vannmelon, agurk,reddiker, ruccola og fetaost.

Ingredienser

Før 4 porsjoner

1  Boks Kikerter ( ca 240 g)
5  msk Olivenolje
1  tsk salt
1  tsk Ras El Hanout (krydderblanding)
1  bunt Redikker ( ca 200 g)
  43832 Agurk
1  bunt Gressløk
1   Lite salathode
1  tsk Dijon sennep
1  msk Eddik
1  Klype Sukker
   pepper
1  håndfull ruccola
200  Gressløk fetaost
Forberedelse
70
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1

For å få til de ristede kikertene, forvarm ovnen til 200°C (varmluft 180°C). Tøm kikertene i en sil og skyll med kaldt vann. Spre kikertene på kjøkkenpapir og gni til de er tørre. Friksjonen gjør at det ytterste laget ("skallet") løsner, som gjør kikertene ekstra sprø. Ha ertene i en frysepose og tilsett 2 spiseskjeer olivenolje, 1/2 teskje salt og 1 teskje universalkrydder. Ha 2 spiseskjeer olivenolje, en halv teskje salt og 1 teskje Ras El Hanout (marokkansk krydderblanding) i posen og gni ordentlig, uten å mose ertene.

Trinn 2

Legg et Toppits® bakepapir på et stekebrett og spre de marinerte kikertene. Stek midt i ovnen i cirka 30 minutter til de er gylne – sørg for å riste litt på platen hvert 10. minutt. Ta ut platen fra ovnen og la den avkjøles.

Trinn 3

Mens du venter på at kikertene avkjøles, skjær halvparten av vannmelonen i terninger på 2 cm. Vask reddikene og skjær dem i tynne skiver. Vask og tørk agurken og skjær også denne i skiver. Skyll gressløken, rist av overflødig vann og bruk saks til å klippe små biter. Skrell salaten blad for blad, vask nøye og tørk. Ha alt i en stor bolle og bland, eller fordel i fire mindre skåler, og smuldre 200 g fetaost over.

Trinn 4

For en dressing som passer til sommersalaten, bland 1 teskje sennep, 3 spiseskjeer olivenolje, 1 spiseskje eddik, en klype salt, en klype sukker (valgfritt) og en liten klype pepper i en bolle og rør om. Hell over salaten, og avslutt deretter med å strø over kikertene. Velbekomme - nyt sommersalaten din!

Nyt!

Lignende oppskrifter

Fiks det enkelt i ovnen hjemme

Quiché med laks 25.07.2020

Enkleste retten til sammenkomsten

Krisp, krisp..En fargerik salat i en sprø kurv - NAM!