Startside > Tips & Tricks > Slik fryser du tofu på riktig måte
print

Slik fryser du tofu på riktig måte

Når tofu fryses, holder den ikke bare lenger, den er også lettere å marinere. Slik gjør du det

Å fryse og tine tofu igjen er et smart tips fra det asiatiske kjøkkenet. Hvorfor? I fryseprosessen utvider vannet i soyaproduktets porer seg – og det fører til at tofuen får en luftig og lett konsistens Det er spesielt praktisk hvis du vil marinere den. Den absorberer nemlig væsken mye bedre

07. Juli 2022, 16:07

Frys tofuen hel

Det er nesten ingenting som er så enkelt å fryse som tofu. Et par ting bør du likevel passe på:

  1. Legg hele tofustykket i en SafeLoc®-frysepose og pakk det lufttett. Slik forhindrer du at tofuen tørker ut og at det oppstår frostskader.
  2. Frys tofuen i flere timer. Da blir den gul – det er helt normalt.
  3. Tin tofuen igjen. Du kan tine den på ulike måter. Vi anbefaler at du lar den tine i romtemperatur på en tallerken. Hvis det må gå raskt, kan du også legge fryseposen med tofu i en bolle varmt vann.

Fryse tofu i biter

Du kan også uten problemer fryse tofu som allerede er skåret i biter. Det er særlig lurt hvis du vil unngå å kaste mat og bare trenger små porsjoner. Du tar bare ønsket mengde biter ut av posen når du vil tilberede dem – til én eller flere personer. 

Tilberedning av tint tofu

Liker du veganske supper, gryte- og karriretter? Da skal du prøve dette trikset fra det asiatiske kjøkkenet. På grunn av den svampaktige konsistensen er tint tofu spesielt godt egnet til retter med saus eller marinering. Den absorberer væsken meget godt. I tillegg smaker marinert tofu som deretter stekes kjempegodt. Du kan for eksempel blande yndlingsmarinaden din ved å bruke soyasaus som basis og tilsette et snev av noe sterkt. Så lar du den tinte tofuen trekke i marinaden i noen timer. 

Vil du også fryse andre matvarer for å gjøre dem mer holdbare? Slik fryser du ned fersk gjær , og dette skal du passe på når du legger spinat i fryseren.

Mer inspirasjon

Slik konserverer du plommer på en praktisk måte: Bare et par grep, så kan du spise plommer så å si rett fra fryseren.

Også nøtter kan du fryse ned for å forlenge holdbarheten. Her finner du alle tips for å fryse ned forskjellige typer nøtter så de holder seg lenger.

Fryste boller og ferskt brød uten lang gjæring - takket være fryseren