Startside > Tips & Tricks > Slik fryser du ned plommer på riktig måte
print

Slik fryser du ned plommer på riktig måte

Slik konserverer du plommer på en praktisk måte: Bare et par grep, så kan du spise plommer så å si rett fra fryseren.

Det er plommesesong i månedene juli til september. Da kan vi plukke og spise frukten rett fra treet, bake plommekake og lage plommegrøt. Men det kan du også gjøre resten av året! Steinfrukt er nemlig utmerket til å fryse ned og tine opp når du trenger den. Det er usedvanlig praktisk: Du sparer tid når du skal bruke plommene senere, og de tar liten plass i fryseren når du gjør dem spiseklare ved å fjerne steinene og dele frukten i to.

07. September 2022, 14:36

Fryse ned plommer uten stein

Det er lurest å gjøre plommene spiseferdige før du fryser dem ned, først og fremst å fjerne steinen – og slik går du frem:

  1. Først sorterer du ut de plommene som er blitt for bløte eller er skadet; bruk dem f.eks. til å lage en deilig plommegrøt av. Det er nemlig enklest å fryse ned plommer som er faste. Vask frukten og fjern stilker og blader. Deretter tørker du plommene forsiktig.

  2. Nå skal vi fjerne steinen: Skjær opp plommen i siden med en skarp kniv og ta ut steinen.

  3. Du vil ikke at plommene skal klistre seg sammen, derfor er det lurt å fryse dem separat på et fat i ca. en time først. Deretter kan du ha plommene oppi en 1l frysepose og fryse dem skikkelig.

Fryse ned plommer med stein

Du har kanskje allerede en bestemt oppskrift i hodet og trenger plommer med stein og som ikke er skåret opp? Hvis du f.eks. skal lage tyske plommeboller med hele frukten inni, skal du selvsagt ikke ta ut steinen på forhånd. Du kan også godt fryse ned plommene hele! Du bruker samme fremgangsmåten som er beskrevet ovenfor, men hopper over punkt 2.

Tips og triks når du skal fryse ned plommer

Det er greit å vite at du kan oppbevare plommene inntil 12 måneder i fryseren. Når du skal bruke plommene, er det vanligvis ikke engang nødvendig å tine dem opp først! Du vil kanskje bruke dem til en plommekake? Ikke noe problem. Bare hold deg til oppskriften – plommene tiner mens du lager kaken. Det samme gjelder hvis du vil lage deilig og høstlig plommegrøt: Du gjør det på akkurat samme måte som om du ville bruke fersk frukt.

Har du kanskje fått lyst til å bake en fruktkake? Hva synes du om en frisk og god smuldrepai med de dypfryste plommene dine?

Mer inspirasjon

Når tofu fryses, holder den ikke bare lenger, den er også lettere å marinere. Slik gjør du det

Også nøtter kan du fryse ned for å forlenge holdbarheten. Her finner du alle tips for å fryse ned forskjellige typer nøtter så de holder seg lenger.

Som tilbehør, salat eller i en smoothie – spinat er både sunt og smaker deilig. Med et par tips & triks oppbevarer du den optimalt og har glede av fersk spinat mye lenger.