Startside > Oppskrifter > Sjokoladeplate
print

Sjokoladeplate

Rens skapet og gjør en hjemmelaget sjokoladekake

Jul og høytid..det betyr masse sjokolade. Om du ikke har kjøpt den selv har du kanskje fått en gave av venner som har vært på besøk? Og hvorfor ikke? Det er jo så godt! Samle alle rester og fiks en "ny" sjokolade på kort tid. Pynt deretter sjokoladekaken med tørket frukt, nøtter og skumgodteri. Ja, du gjør akkurat som du vil!

Ingredienser

Før 1 porsjoner

150  g sjokolade, ruter, nisser etc.)
   dekorasjon etter ønske
   nøtter: salte eller usalte cashewnøtter, peanøtter, mandel..
   tørket frukt: tranebær, mange, ingefær..
   minikringler, skumnisser, marshmallows..
   krydder: chiliflak, kanel, flaksalt..
Forberedelse
20 minuter
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Hakk sjokoladen du fant på gjemmestedene og smelt over vannbad. Ta frem en liten og en litt større kasserolle. Fyll den store kasserollen til omtrent en fjerdedel full med vann og sett den på platen på middels varme. Sett deretter den minste kasserollen (du kan også bruk en bolle til dette) i den største. Vær nøye med at vannet ikke renner over i den lille kasserollen/bollen. Ha den hakkede sjokoladen i den lille kasserollen/bollen og smelt under omrøring. 

Trinn 2:

Hell den smeltede sjokoladen på Toppits® bakepapir – om du velger å lage en stor plate eller mindre "kaker" er helt opp til deg!

Sjokoladestang med kringler, strøssel og mye mer på Toppits bakepapir

Trinn 3:

Pynt deretter sjokoladen etter lyst og smak. Litt knust polkagris, hakkede hasselnøtter, sprø, salte kringler... Bare fantasien setter grenser! La deretter den hjemmelagde sjokoladen stivne helt – det gjør den best i kjøleskapet. 

Tips!

Med litt anstrengelse kan din hjemmelagde sjokolade gå fra fin til imponerende: bland lys og mørk sjokolade og skap fine virvler og mønstre! Separate vannbad kreves for dette. Hell deretter forsiktig den lyse sjokoladen over den mørke (eller omvendt) ved å porsjonere/røre den med en skje, gaffel eller trepinne. Skjeen skaper det tykkeste mønsteret, trepinnen et tynnere mønster. 

Best for rester:

Del opp den hjemmelagde sjokoladen i større biter eller hele stenger. Pakk inn i Toppits® bakepapir, plastfolie eller aluminiumsfolieGi det bort, eller behold det selv:) Oppbevares i kjøleskap inntil det er tid for nytelse. 

Lignende oppskrifter

Nybakte baguetter til frokost

Veganske marenger 10.09.2020

Søte, fluffy og laget av kikerter

Sjokoladekake 28.10.2019

Saftig, sjokoladig og veldig, veldig god