Startside > Oppskrifter > Sjokoladekake
print

Sjokoladekake

Saftig, sjokoladig og veldig, veldig god

Festilig halloween fylt med lek, morro og masse godteri. Her baker vi en veldig god sjokoladekake som kanskje ikke er ideel for knask eller knep runden, men som passer perfekt på halloween festen. Pynt kaken med edderkoppmønster - like skummel som den er søt!

Ingredienser

Før 12 porsjoner

200  g smør
200  g mørk sjokolade
150  g strøsukker
4   egg (M)
100  g mel
100  g malt mandel
2  tks bakepulver
150  g melkesjokolade/ mørk sjokolade
1  dl fløte
3  msk fløte
75  g melis
Forberedelse
30 minuter bakning; 30 minuter förberedelse
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Vi begynner med selve sjokoladekaken. Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft). Kle en springform (Ø 26 cm) med Toppits® bakepapir. Smelt 200 gram smør og 200 gram mørk sjokolade i en liten kasserolle over lav varme. Avkjøl.

Trinn 2:

Mens du venter på at smøret avkjøles, bland 150 gram sukker og 4 egg med en stavmikser i fem minutter til det er lett vispet. Hell sakte i smør- og sjokoladeblandingen og visp sammen.

Trinn 3:

Bland i 100 gram mel, 100 gram malte mandler og 2 teskjeer bakepulver i røren raskt og godt. Ha røren i formen og stek i cirka 30 minutter. Sørg for å ta stikkprøver – hvis røre fester seg til trepinnen må kaken stå lenger. La kaken avkjøles i 15 minutter og løsne springformen. La kaken avkjøles ytterligere, sett den deretter på en rist eller en passende tallerken og fjern bakepapiret – la kaken være opp-ned.

Trinn 4:

For glasuren, finhakk 150 gram melkesjokolade/mørk sjokolade. Kok opp 1 dl kremfløte, ta vekk fra platen og tilsett sjokoladen. Rør blandingen til en jevn røre. Sett sjokoladesausen til siden og la den avkjøles til den er lunken. Smør over kakebunnen ved hjelp av en slikkepott.

Trinn 5:

Bland 75 gram melis sammen med 2-3 spiseskjeer kremfløte slik at det danner en tykk masse. Fyll en Toppits® sprøytepose med et munnstykke i bunnen. 

Trinn 6:

For spindelvevet, sprøyt sirkler på den sjokoladedekte kaken. Dra deretter streker fra den innerste sirkelen til den ytterste med en trepinne (et «grillspyd» fungerer bra). La sjokoladeglasuren herde – det kan ta en god stund. Hvis du vil fremskynde dette, sett kaken i kjøleskapet en kort stund.

Tips

For å gjøre kaken ekstra festlig - og skremmende - kan du lage edderkopper av fylte sjokoladekjeks (f.eks. Oreo) som former kroppen. Bruk deretter lakrisremmer for ben, og bruk glasuren fra spindelvevet for øyne. Pupillen lages av enda en bit med lakris. Nå har du bakt en skummelt god Halloween-kake – velbekomme!

Det beste for rester:

Pakk kakerestene i Toppits® aluminiumsfolie – de holder seg ferske i kjøleskapet i opptil 4 dager.

Lignende oppskrifter

Raske energi barer med langsom tilførsel av energi

Sjokoladeplate 07.09.2020

Rens skapet og gjør en hjemmelaget sjokoladekake

Minidonuts 05.09.2020

Fluffy deig, fargerik glasur og regnbue strøssel - våre donuts i muffinsformer er ferdige!