Startside > Oppskrifter > Sitronmuffins
print

Sitronmuffins

Saftige, gode og lettbakte muffins

Syrlig, fluffy, enkelt - hva mer trenger du? I disse deilige muffinsene blandes frisk sitron med krydret valmuefrø. Det er enkelt og går raskt å bake de, og de passer perfekt i våre flower muffinsformer - perfekt for piknik!

Ingredienser

Før 8 porsjoner

2  dl sukker
2  stk egg
150  g smør
½  dl melk
  dl mel
2  msk valmuefrø, blå
2  tsk bakepulver
1  krm salt
Forberedelse
30 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Sett ovnen på 200 grader. Sett åtte Flower muffinsformer på et stekebrett.

Trinn 2:

Riv skallet fra sitronen og press ut saften i et glass.

Trinn 3:

Visp sukker og egg hvitt og luftig.

Trinn 4:

Smelt smøret og bland med sitronsaft og melk. Tilsett det vispede egget.

Trinn 5:

Bland mel, valmuefrø, salt og bakepulver godt. Tilsett røren og visp glatt.

Trinn 6:

Fyll formene med røre, nesten hele fulle.

Trinn 7:

Stek i midten av ovnen i 12-15 minutter til de har hevet seg noe og kjennes faste. Ta ut av ovnen og flytt formene fra stekebrettet. Nyt sammen med et glass ferskpresset juice – nam!

Best for rester!

Lag en dobbel porsjon slik at du kan fryse ned en porsjon og ta den opp når suget melder seg! Hvis du velger å ikke frysen ned muffinsene, holder seg et par dager i kjøleskapet. Pass på å oppbevare dem i en lufttett boks eller i fryseposer slik at de ikke tar til seg andre lukter og dufter.

Lignende oppskrifter

Kan du tenke deg noe bedre enn en skive helt ferskt, hjemmebakt brød? Du lager det enkelt og greit med potetrester fra i går. Her får du oppskriften, det er bare å sette i gang.

Klassisk toffee 18.12.2019

En hjemmelaget seig julefavoritt

Nybakte baguetter til frokost