Startside > Oppskrifter > Sitronmuffins
print

Sitronmuffins

Saftige, gode og lettbakte muffins

Syrlig, fluffy, enkelt - hva mer trenger du? I disse deilige muffinsene blandes frisk sitron med krydret valmuefrø. Det er enkelt og går raskt å bake de, og de passer perfekt i våre flower muffinsformer - perfekt for piknik!

Ingredienser

Før 8 porsjoner

2  dl sukker
2  stk egg
150  g smør
½  dl melk
  dl mel
2  msk valmuefrø, blå
2  tsk bakepulver
1  krm salt
Forberedelse
30 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Sett ovnen på 200 grader. Sett åtte Flower muffinsformer på et stekebrett.

Trinn 2:

Riv skallet fra sitronen og press ut saften i et glass.

Trinn 3:

Visp sukker og egg hvitt og luftig.

Trinn 4:

Smelt smøret og bland med sitronsaft og melk. Tilsett det vispede egget.

Trinn 5:

Bland mel, valmuefrø, salt og bakepulver godt. Tilsett røren og visp glatt.

Trinn 6:

Fyll formene med røre, nesten hele fulle.

Trinn 7:

Stek i midten av ovnen i 12-15 minutter til de har hevet seg noe og kjennes faste. Ta ut av ovnen og flytt formene fra stekebrettet. Nyt sammen med et glass ferskpresset juice – nam!

Best for rester!

Lag en dobbel porsjon slik at du kan fryse ned en porsjon og ta den opp når suget melder seg! Hvis du velger å ikke frysen ned muffinsene, holder seg et par dager i kjøleskapet. Pass på å oppbevare dem i en lufttett boks eller i fryseposer slik at de ikke tar til seg andre lukter og dufter.

Lignende oppskrifter

Vakre og stabile muffinsformer med Toppits® bakepapir

Delikate muffins med en touch av Hellas

Kransekake 11.05.2021

Den populære og klassiske sprø festkaken med smak av mandel i mange lag