Startside > Oppskrifter > Saftige bjørnebær muffins med sitron
print

Saftige bjørnebær muffins med sitron

Vakre og stabile muffinsformer med Toppits® bakepapir

Baking og kreativitet går hånd i hånd: uten hverandre blir det ikke bra. Har du noengang ville bake muffins, men så er du tom for muffinsformer? Vi har løsningen: Så lenge du har bakepapir hjemme lever drømmen om nybakte muffins videre. Med Toppits® bakepapir kan du enkelt fikse praktiske vakre muffinsformer som har mange fordeler.

Muffins med former som gir en enda mer hjemmebakt følelse? Å bruke bakepapir til å lage egne muffinsformer er ikke bare praktisk siden du kan skjære det i akkurat den størrelsen du ønsker - det brune papiret skaper også en veldig rustikk og «hjemmebakt» følelse, perfekt for en brunsj eller en herlig piknik.

Amerikanske muffins eller matmuffins er ofte en større modell: våre store Flower muffins muffinsforme passer akkurat for disse formålene. Men hvis du likevel vil være litt kreativ, passer bakepapiret perfekt for å lage former av alle disse typene. Bakepapiret stikker opp over kantene på muffinsformen og gjør at røren stekes perfekt.

Hva hvis muffinsen sitter så fast i formen at du bare før løs halvparten og resten blir til smuler? Det slipper du når du bruker Toppits® bakepapir: takket være den spesielle non-stick-strukturen løsner dine bakverk enkelt og smidig.

Så, hva trenger du for å lage dine egne muffinsformer?

  • Toppits® bakepapir
  • muffinsform
  • et glass som tilsvarer størrelsen på formens fordypninger
  • en saks

Klipp bakepapiret i ruter på 15x15 cm. Brett hver rute to ganger, og brett den deretter ut igjen. Plasser papirruten med midten av bretten i midten av en fordypning. Trykk ned glasset slik at papiret former seg til en "kopp". Fjern glasset og trykk det ned enda en gang og press med fingrene på de brettene som oppstår på sidene slik at de holder bedre. Hell deretter i røren og sett dine nydelige gjør det selv-bakverk i ovnen.

Vi gir deg en oppskrift på muffins med bjørnebær og sitron - en himmelsk kombinasjon! I muffinsrøren blandes bokhvetemel med havremelk som sammen med sitronen gjør muffinsen ekstra saftige. Du søter dem med kokossukker som smaker karamell, uten at den gjør bakverket for søtt.

DIY muffinsformer med bakepapir

Ingredienser

Før 12 porsjoner

260  g havregryn
160  g malt mandel
200  g bokhvetemel
4  tsk bakepulver
4  tsk bikarbonat
100  g kokos sukker
400  g bjørnebær
2   sitron (ekologiske)
360  ml kjernemelk / vanlig melk blandet med sitron
4  stk egg
140  g kokosolje
4  msk kokos sukker (topping)
Forberedelse
45 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Bakepapir for muffinsformer med Toppits

Trinn 1:

Forvarm ovnen til 180°C (over- og undervarme). Bland havregryn, mandler, bokhvetemel og natron i en bolle. Ha i kokossukkeret.

Trinn 2:

Vask sitronene i varmt vann og gni skallet rent. Press en sitron og visp saften med melken, egget og kokosoljen. Tilsett de tørre ingrediensene, og vend deretter forsiktig inn bjørnebærene.

Muffinsbrett med store muffins i former av bakepapir

Trinn 3:

Ha røren i dine hjemmelagde former av Toppits® bakepapir som du har satt i muffinsbrettet, og strø over kokossukker for å få en karamellisert overflate.

Stek muffinsene i ovnen i cirka 20 minutter til de er gylne og faste. Test med en tannpirker - hvis du kan dra den ut uten at det sitter fast deig, er de klare. Perfekte sammen med et glass iskald limonade!

Tips: Det går fint å fryse ned muffinsene dine hvis det mot formodning skulle bli noen til overs – de er jo så gode at det er en risiko for at alle forsvinner i et jafs! Muffins holder seg i opptil to måneder fryseren, forutsatt at du pakker dem godt i fryseposer.

Hvis det er mulig, frys ned de forskjellige delene hver for seg. Hvis du ikke allerede har dekorert muffinsene, ha dem i en separat pose og deretter toppingen/smørkremen i en annen.

Lignende oppskrifter

Nybakte baguetter til frokost

Cheesecakemuffins 25.09.2019

Cheesecake i miniformat - kremede godbiter

Sjokoladeplate 07.09.2020

Rens skapet og gjør en hjemmelaget sjokoladekake