Startside > Oppskrifter > Safranbriocher
print

Safranbriocher

Deilige julebriocher i muffinsformer med smak av safran

Lette, luftige og gylne safranbriocher – passer like godt på julens kakebord som med en kopp te eller gløgg til advent. Her gir vi deg en enkel oppskrift som gir god smak og farge på de små og myke bollene, som også kan deles på midten og smøres med et lag smør, eller hvorfor ikke dyppe dem i strøsukker for en søtere variant? 

Oppskriften er en juleversjon av den franske briochen, som også får sin rike og fyldige smak og sprø overflate takket være masse smør og egg. 

Tips! Vil du ha en enda mer luksuriøs bolle: Bak inn en hvit sjokoladebit i midten av bollene :)

Ingredienser

Før 25 porsjoner

  dl mælk
25  g gjær
3   egg
½  dl sukker
½  g safran
1  krm safran
  dl hvetemel
200  g smør
   Topping: 0.5 dl mælk eller 1 egg + melis
Forberedelse
30 min, 1 h gjæring, 10 min baking
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Hent frem smøret og del det i mindre biter, og la det mykne litt. Løs opp gjæren i lunken melk.

Knus safranen sammen med litt sukker i en morter.

Trinn 2:

Bland safran, sukker, salt, mel og egg i en bolle og arbeid deigen godt sammen, gjerne med maskin, til deigen slipper kantene.

Tilsett smøret en bit om gangen til alt er blandet.

Dekk bollen med Toppits® plastfolie og la deigen heve i en time.

Trinn 3:

Sett Toppits® Flower muffinsformer på en muffinsplate.

Ha deigen på et melet bakebord og del den i mindre biter som formes til boller, før du legger dem i muffinsformene.

La heve under et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse, i minst en time.

Trinn 4:

Sett ovnen på 225 grader.

Pensle briochene med melk og pisket egg.
Stekes i nedre del av ovnen til briochene har fått farge, ca. 7–10 minutter.

La avkjøles og dryss med melis.

Best for rester:

Som med det meste av brød, kaker og bakverk er safranbriochene absolutt best når de er nybakte, men disse briochene kan også godt fryses ned – perfekt hvis du begynner å bake til jul tidlig i desember for å slippe stresset når det nærmer seg! Når briochene er helt avkjølte, fryser du dem ned i fryseposer. Briochene holder seg ferske i fryseren i ca. 3 måneder.

Lignende oppskrifter

Bærekraftig og uten kjøtt: Bruk rødbetrester til å lage nydelige hamburgere. Slik gjør du det.

Har du kjøpt litt for mye poteter? Da kan du lage deilig gnocchi av dem!

Klassisk toffee 18.12.2019

En hjemmelaget seig julefavoritt