Startside > Oppskrifter > Safran biscotti med sjokolade
print

Safran biscotti med sjokolade

Søt og sprø - med sjokolade og mandel!

Søte og fantastisk sprø skorpe med smak av safran. Krydderet som med sin milde smak kan overta hele hjemmed med "nå er det jul"-duft.

Ingredienser

Før 4 porsjoner

100  g smør
1  konvolutt safran
  dl sukker
3  stk egg
6  dl mel
  tsk bakepulver
1  tsk vaniljesukker
1  klype salt
50  g hakket mandel
50  g hakket mørk sjokolade
Forberedelse
15 min förberedelse, 20 + 20 min i ugn
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Sett ovnen på 200°C (190°C varmluft). Smelt smøret på lav varme sammen med ett konvolutt safran og avkjøl deretter blandingen litt. 

Trinn 2:

Bland sukker, mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Hakk mandler og sjokolade og tilsett dette. Rør deretter inn eggene i smøret og deretter de tørre ingrediensene. 

Kjeks med safran og sjokolade på bakepapir fra Toppits

Trinn 3:

Form røren til en smidig deig som du deretter ruller ut i tre lengder på et stekebrett med Toppits® bakepapir. Med vårt nye bakepapir med sklisikker underside kan du rulle ut deigen på papiret uten at det sklir omkring – bakingen blir så mye lettere og du slipper masse unødig frustrasjon:) Sett stekebrettet i nedre del av ovnen og stek i cirka 20 minutter. Ta ut stekebrettet og reduser ovnstemperaturen til 100°C. 

Kjeks med safran og sjokolade på bakepapir fra Toppits

Trinn 4:

Skjær lengdene (ikke flytt dem fra stekebrettet) i skrå "biscottibiter" og skill dem fra hverandre slik at de tørker skikkelig. 

Safrankjeks med sjokolade og mandler på Toppits bakepapir

Trinn 5:

Sett inn stekebrettet i ovnen igjen og stek i ytterligere 20 minutter. Slå av ovnen og la kjeksene stå og tørke i restvarmen. Klart!

Best for rester!

Frysing er en glimrende måte å oppbevare kjeks på - i en tett frysepose holder de i opptil et år! Hvis du oppbevarer kjeksene i romtemperatur, skal de oppbevares tørt og luftig – bruk gjerne en glass- eller keramikkrukke med lokk. Uansett hvordan du oppbevarer dem, må kjeksene være helt tørre før du tar dem av brettet. 

Et tips: Den knuste biscottien gir supergod krønsj i vaniljeis, der vaniljens mildhet veier opp safranens sødme.

Lignende oppskrifter

Polkastenger 25.11.2020

Klassiske polkastenger i en helt ny, sprø og myk utgave!

De beste tynne pepperkakene som du kjevler ut, rett på det sklisikre bakepapiret!

Har du kjøpt litt for mye poteter? Da kan du lage deilig gnocchi av dem!