Startside > Oppskrifter > Rødbetshummus
print

Rødbetshummus

Sunn, kremet, vegetarisk kikertsrøre

En fyldig, lett og fargerik blanding av smakfulle rødbeter bakt i aluminiumspakker i ovnen. Åpne en pakke kikerter og bland inn de så er hummusen nesten klar. Passer like bra som dip til grønnsaker som en saus til kylling, eller hvorfor ikke falafel?

Ingredienser

Før 4 porsjoner

250  g ferske rødbeter
1  tsk olivenolje
½  tsk salt
1  boks kikerter (ca 400 g)
1   hvitløksfedd
3  msk sitronsaft
1  msk tahini
1  tsk spiskummen
Forberedelse
35 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Forvarm ovnen til 180°C varmluft (200°C med over- og undervarme). Vask rødbetene, tørk dem, fjern stilkene og legg dem deretter på et stykke Toppits® aluminiumsfolie. Hell over 1 teskje olivenolja, og lukk deretter pakken. Plasser aluminiumspakken på et stekebrett og sett den i ovnen for steking i cirka 30 minutter. Når betene er ferdig bakt, åpne pakken og la den avkjøles helt.

Trinn 2:

Hell kikertene over en sil, og skyll med vann til de ikke lenger skummer. La dem renne av. Skrell hvitløksbåten og hakk den grovt. 

Rødbethummus med fetaost og urter

Trinn 3:

Legg kikerter, hvitløk, 1/2 ts salt, 3 ss sitronsaft, 1 toppet ss tahini og 1 ts kumin i en høy beholder. Legg i rødbetene og bruk en stavmikser til du har en fløyelsaktig puré. For en ekstra god og fin hummus, pynter du med erter, nøtter, feta eller olivenolje når det er tid for servering. Pitabrød eller baguette passer perfekt til!

Rødbethummus med fetaost og olivenolje

Tips:

Hvis du ikke har tid til å bake rødbetene i ovnen, kan du også bruke forkokte, vakuumpakkede beter. Vær imidlertid forberedt på at du ikke får en like vakker, intens rosa farge på røren. 

Best for rester:

Får å kunne nyte hummusen ekstra lenge, dekk restene med Toppits® plastfolie og oppbevar i kjøleskapet i opptil tre dager. 

Lignende oppskrifter

Grillbuffens sunne favortittrett

Akkurat i tide til verdens sjokoladedag har vi funnet en helt spesiell oppskrift på veganske appelsin-sjokoladetrøfler. Fyllet smelter på tungen, og utenpå er de dekket av knasende god mørk sjokolade – rett og slett uimotståelig!