Startside > Oppskrifter > Quiché med laks
print

Quiché med laks

Enkleste retten til sammenkomsten

Den klassiske franske spesialiteten quiché er en rund flat butterdeig med en blanding av egg og melk og med et smakfullt fyll. Vår versjon av quiché ble firkantet og fylt med asparges, laks og tomater. En fryd for øye og munn!

Ingredienser

Før 4 porsjoner

250  g mel
½  tsk salt
130  g kaldt smør
3   egg
3  msk mel
10  små tomater
200  g Grønn asparges
250  g Grillet laks
½   rødløk
150  g krem eller melk
50  g parmesan
Forberedelse
35 min + 1,5 h
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Bland melet og saltet i en bolle for deigen. Skjær smøret i små biter og ha det i melet. Bland i 1 egg og 3 spiseskjeer melk og kna det raskt sammen til en smidig deig. Form deigen til en ball, pakk den inn i Toppits® plastfolie og kjøl den ned i minst en time.

Trinn 2:

Form deigen til en firkant på en melet overflate. Legg deretter quichebunnen på et stekebrett dekket med Toppits® bakepapir og press deigen opp lands sidene slik at det dannes en vegg. Prikk deigen flere ganger med en gaffel, og forvarm ovnen til 180°C.

Trinn 3:

Skrell endene på aspargesen og skjær løken i ringer. Bland fløten med den revne parmesanosten og 2 egg. Fordel laks, asparges og tomater over quichebunnen. Legg på løkringene og hell deretter over eggblandingen.

Trinn 4:

Sett quichen i ovnen og stek i cirka 25-30 minutter. La den avkjøles i noen sekunder og server. Et tips er å ta en bunt frisk feltsalat og dryppe litt balsamicoedikk over når det er på tide å by dine gjester på den perfekte snacksen.

Sammenkomst og snacks med quiche på smørdeig med egg, asparges og løk

Lignende oppskrifter

Fiks det enkelt i ovnen hjemme

Akkurat i tide til verdens sjokoladedag har vi funnet en helt spesiell oppskrift på veganske appelsin-sjokoladetrøfler. Fyllet smelter på tungen, og utenpå er de dekket av knasende god mørk sjokolade – rett og slett uimotståelig!