Startside > Oppskrifter > Polkastenger
print

Polkastenger

Klassiske polkastenger i en helt ny, sprø og myk utgave!

Nå er det jul, her i vårt hus. I år er det mange av oss som bytter ut besøk på store julemarkeder med å bruke tid hjemme, så hvorfor ikke benytte sjansen til å prøve å lage noen av de godsakene (fransk nougatklassisk toffee, safranbiscotti..) som du vanligvis finner i de små, koselige julebodene?

Våre polkastenger er enklere å lykkes med enn den klassiske typen, men akkurat like gode – og dessuten passer de perfekt til å bakes sammen med barna. Ingrediensene er få og går raskt å blande sammen, ingen heving er nødvendig, og barna kan forme deigen akkurat som de selv vil: til staver, stenger eller kanskje hjerter?

Et tips er å toppe de sprø kakene med smeltet, hvit sjokolade og knuste polkagriser – snadder!

Ingredienser

Før 20 porsjoner

225  g smør
2  dl melis
1   egg
2  tsk vaniljesukker
6  dl hvetemel
2  krm salt
   Noen dråper rød karamellfarge
Forberedelse
1 h
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Sett ovnen på 165 grader og kle en stekeplate med Toppits® bakepapir.

Trinn 2:

Del kaldt smør i mindre biter som blandes med melis. Hvis du ikke har mikser, kan du bruke en gaffel eller hendene. Tilsett egg og vaniljesukker og bland sammen. Bland mel og salt. Tilsett smør/melis-røren og bland til en fast deig.

Trinn 3:

Del deigen i to like store deler. Tilsett rød konditorfarge til den ene halvdelen av deigen. Del de to halvdelene i 10 like store deler, og form dem til omtrent 10 cm lange pølser.

Legg en ufarget og en rød deigpølse ved siden av hverandre på et bakepapir og trykk dem lett sammen.

Tvinn dem forsiktig sammen og rull dem til de blir glatte. Rulles til de er ca. 15 cm lange før de deles på midten. Form hver del til en stang og legg på stekeplate med bakepapir. Gjør det samme med resten av deigen.

Trinn 4:

Stekes midt i ovnen i 6–9 minutter eller til den ufargede delen av kakene har begynt å få farge. La avkjøles helt på platen.

Det beste for rester:

Hvis du får polkastenger til overs, kan du fryse dem ned i opptil tre måneder. Pakk dem godt i fryseposer, og legg dem oppå andre matvarer så de ikke knuses. Et tips: Server iskrem med knuste polkagrisstenger som topping. En perfekt dessert som både er myk og sprø!

Lignende oppskrifter

Søt og sprø - med sjokolade og mandel!

Påskekaker 05.04.2020

Sprø kaninkaker av mørdeig

Du vil gjerne ha noe ekstra koselig som påskegodt å ta med til venner og familie? Bak en deilig minikake i glass av gulrøtter du har til overs. Pakk den inn i bakepapir så blir gaven både bærekraftig og søt å se på.