Startside > Oppskrifter > Pepperkaker og pepperkakedeig
print

Pepperkaker og pepperkakedeig

De beste tynne pepperkakene som du kjevler ut, rett på det sklisikre bakepapiret!

Hjerter, stjerner, griser, julenisser og juletrær – hvilken pepperkakefigur er din favoritt? Kanskje din helt spesielle fantasifigur? Her gir vi deg oppskrift på en smidig, god pepperkakedeig som du lager selv på null komma null. Etter en stund i kjøleskapet kjevler du deigen rett ut på det sklisikre bakepapiret – enklere blir det ikke! Stans eller skjær ut deigen med pepperkakeformer og stek til perfeksjon i stekeovnen. Takket være det silikonbelagte papiret kan du være sikker på at ingenting setter seg fast. 

Ingredienser

Før 50 porsjoner

100  g smør
¾  dl mørk sirup
1  dl sukker
¾  dl krem
5  dl hvetemel
1  ts ingefær, malt
1  ts kanel, mal
1  ts kakao
1  ts bikarbonat
1  ts nellik, malt
1  ts kardemomme, mal
   Mel til baking
Forberedelse
30 min forberedelse + kjøling + 5 min i ovnen
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Dag 1

Bland smør, sirup, fløte og sukker i en kjele, varm opp og rør til alt har smeltet.

Bland mel, krydder, kakao og natron. Arbeid alle ingrediensene godt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin.

Forme til en deig som du pakker inn med Toppits® plastfolie. Legges i kjøleskap i minst en halvtime, men gjerne over natten.

Trinn 2:

Dag 2 (eller senere):

Ta deigen ut av kjøleskapet og la den ligge fremme en time.

Sett ovnen på 175 grader, og legg deretter det sklisikre bakepapiret fra Toppits® på et jevnt bakeunderlag. 

Kjevle ut deigen tynt, rett på bakepapiret, og trykk ut ønskede former. Flytt deretter bakepapiret over på ovnsplater. 

Trinn 3:

Stek pepperkakene midt i ovnen i ca. 5 minutter. Avkjøles helt på platen. Pynt med glasur i valgfritt mønster. Vårt tips er å fylle glasuren i en Toppits® sprøytepose. I stedet for å bruke de medfølgende munnstykkene, kan du heller klippe av et lite hjørne i bunnen av posen. 

Best for rester:

Ferdigstekte pepperkaker holder seg best i romtemperatur, helst i en lufttett kakeboks. Men du kan også fryse dem ned. Sørg for at du da også oppbevarer dem i en lufttett boks, og når det er på tide å servere dem, er det bare å hente frem boksen. De tiner på null tid, så hvis søtsuget melder seg, er det bare å ta dem opp rett fra fryseren.

Lignende oppskrifter

Kransekake 11.05.2021

Den populære og klassiske sprø festkaken med smak av mandel i mange lag

Bærekraftig og uten kjøtt: Bruk rødbetrester til å lage nydelige hamburgere. Slik gjør du det.

Søt og sprø - med sjokolade og mandel!