Startside > Oppskrifter > Påskemuffins
print

Påskemuffins

Fine muffins med sukkersøte kaninører av marshmallows

Den beste bakingen er når barna også kan delta - å lage noe selv er det beste de vet! Bak de saftige gulrotmuffinsene i Toppits® fargerike flower muffinsformer og dekk de med kremost frosting og lag kaninører av marshmallows. Legg til revet kokosnøtt til slutt. Vi lover at det vil bli din favoritt i påsken!

Ingredienser

Før 12 porsjoner

200  gram gulrøtter
50  g valnøtter
175  g mel
125  g brunt sukker
8  g vaniljesukker
  tsk kanel
2  tsk bakepulver
1  klype salt
180  ml solsikkeolje
2   egg
2  msk melk
200  g kremost
50  g melis
12   store marshmallows
3  msk strøssel eller brunt sukker
3  msk kokosflak
Forberedelse
50 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft (180 grader over- og undervarme). Fyll et muffinsbrett med Toppits® Flower Muffins. Vask, skrell og riv 200 gram gulrøtter. Hakk 50 gram valnøtter grovt. 

Trinn 2:

Bland 175 gram mel, 125 gram brunt sukker, 8 gram vaniljesukker, 1,5 ts kanel, 2 ss bakepulver og en klype salt i en bolle. Med en elektrisk håndvisp, bland 1,8 dl solsikkeolje. Rør deretter inn 2 egg og deretter 2 ss melk. Vend inn de revne gulrøttene og hakkede valnøttene med en sleiv. 

Trinn 3:

Fordel deigen jevnt i muffinsformene og sett dem inn i den forvarmede ovnen i cirka 25 minutter. Etter at de er ferdig stekt, la dem avkjøle seg i muffinsbrettet i cirka 15 minutter, ta dem ut av brettet og la dem avkjøle seg helt. 

Trinn 4:

Mens du venter på at de saftige muffinsene avkjøles, kan du tilberede den kremete frostingen til dine kaninmuffins. Bland 200 gram kremost med 50 gram melis, og visp nøye men kort. 

Påskemuffins med frosting, kokos og marshmallow i Toppits muffinsformer

Trinn 5:

Sprøyt frostingen over de avkjølte muffinsene ved hjelp av en Toppits®-sprøytepose eller spiseskje. For å lage kaninørene, deler du hver marshmallow diagonalt ved hjelp av saks og dypper kuttflaten i strøssel eller brunt sukker. Trykk ned kaninørene i frostingen og strø over revet kokos. Nå er kaninmuffinsene dine klare!:) 

Gulrotmuffins med dekorasjon av kaninører i Toppits Flower muffins former

Best for rester:

Muffinsene oppbevares best i en litt høyere kakeform som dekkes med Toppits® plastfolie i kjøleskapet der de holder seg ferske i cirka 1-2 dager.  

Lignende oppskrifter

Veganske marenger 10.09.2020

Søte, fluffy og laget av kikerter

Brente mandler 10.11.2020

Sprø, søt og med et hint av kanel - kjempegod

De beste tynne pepperkakene som du kjevler ut, rett på det sklisikre bakepapiret!