Startside > Oppskrifter > Påskekaker
print

Påskekaker

Sprø kaninkaker av mørdeig

Bake i påsken? Vi har den perfekte oppskriften: Sprø, søte kaninkaker søt og syrlig sitronfrosting myke fluffy haler av sjokolade. Perfekt å avslutte en nydelig påskemiddag med - eller bruk de små kakene som pynt på påskebordet sammen med fargerike blomster og påskeegg.

Ingredienser

Før 35 porsjoner

1   sitron
300  g mel
300  g melis
8  gram vaniljesukker
1  klype salt
1   egg
200  g smør
   rund sjokolade (ferrero Rocher, Raffaello)
Forberedelse
70 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Skyll sitronen i varmt vann, tørk den og riv deretter skallet slik at du får 1 ts skall. Press ut saften i en skål. Bland 300 gram mel, 100 gram melis, 1 klype salt og 8 gram vaniljesukker. Tilsett 1 ts sitronskall. Skill plommen fra eggehviten (eggehviten skal brukes senere). Tilsett 200 gram smør i små biter, 2 ss kaldt vann og eggeplommen til melblandingen. Elt først blandingen ved hjelp av en elektrisk visp, og deretter med hendene til en glatt deig. Form deigen til en ball, pakk den inn i Toppits® plastfolie og kjøl den ned i kjøleskapet i cirka 30 minutter.

Trinn 2:

Forvarm ovnen til 180°C (200°C over- og undervarme). Kjevle ut deigen på Toppits® bakepapir, ca 3-4 mm tynt. Stans ut kaninene ved hjelp av kakeformen. Sørg for at du har litt avstand mellom kakene, og fjern deretter den overflødige deigen. Flytt deretter over bakepapiret med de utstansede kaken på et stekebrett. Stek kaninkakene til de er gylne i ca. 8-10 minutter. Avkjøl helt.

Trinn 3:

Nå er det på tide med glasuren. Bruk en gaffel og bland eggehvitene med 200 gram melis til du får en jevn masse. Rør inn sitronsaften med teskjeer til du får en kremet glasur. Fyll halvparten av glasuren i en Toppits®-sprøytepose – bruk det «normale» runde munnstykket. Del sjokoladegodteriet i to for å få de myke halene til kaninene, og fest disse på toppen av den ennå ikke stivnede melisen du har sprøytet på kakene. Om du vil sprøyte hele kaken med glasur, bare ørene, bare som "lim" til halene – det er helt opp til deg!

Kaker til påsken i form av påskeharer med bakepapir fra Toppits

Best for rester!

Oppbevar kaninkakene i en kakeboks, i en aluminiumsfoliepakke eller på en kakeform løst dekket med Toppits® aluminiumsfolie. Hvis du har mange kaker til overs, sørg for at du legger bakepapir mellom lagene slik at ikke glasuren ødelegges.

Lignende oppskrifter

Sjokoladeplate 07.09.2020

Rens skapet og gjør en hjemmelaget sjokoladekake

Safranbriocher 25.11.2020

Deilige julebriocher i muffinsformer med smak av safran

Bakt cheesecake 22.09.2020

Kraftig og kremet - med dulce de leche