print

Minidonuts

Fluffy deig, fargerik glasur og regnbue strøssel - våre donuts i muffinsformer er ferdige!

Å bake minidonuts hjemme på kjøkkenet er så enkelt - du trenger ingen spesiell ildfast form eller maskin. De søte minidonutsene baker du med gjærdeig og med hjelp av aluminiumsfolie og muffinsplaten fikser du raskt den riktige formen.

Ingredienser

Før 12 porsjoner

125  ml melk
2  msk melk
40  g smør
175  g mel
4  g tørrgjær
25  g sukker
8  g vaniljesukker
1  klype salt
1   egg (M)
1   eggeplomme (M)
200  g melis
1  msk sitronsaft
   karamellfarge
   strøsukker
   strøssel
Forberedelse
45 minuter
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Varm 125 ml melk og 40 gram smør i en liten kjele til smøret har smeltet. La det avkjøles til det er lunkent. 

Trinn 2:

Bland 175 gram mel, 4 gram tørrgjær, 25 gram sukker, vaniljesukker og 1 klype salt i en bolle. Tilsett 1 egg, 1 eggeplomme og den lunkne smør- og melkeblandingen og bland alt sammen med en håndvisp til en jevn, tykk røre. Dekk bollen og la den heve på et lunt sted i cirka 30 minutter. 

Trinn 3:

Mens du venter på at deigen skal heve, smører du muffinsbrettet med smør. Form Toppits® aluminiumsfolie til 12 ruller og plasser dem i midten av fordypningene i muffinsbrettet. For å gjøre det riktig, klipp av en cirka 5 cm bred stripe aluminiumsfolie, brett den langs kanten i lengderetningen og snurr stripen rundt tommelen. Brett inn kanten øverst slik at rullen holder bedre på formen.

Trinn 4:

Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Rør rundt i den hevede deigen, og ha den deretter i en Toppits® sprøytepose. Klipp av maks 1 cm av den ene kanten/spissen av posen, og sprut deigen rundt aluminiumsrullene i muffinsbrettet. Den perfekte høyden for fyllet er cirka 1,5 cm - det er omtrent halvparten av høyden på muffinsbrettet. 

Trinn 5:

Stek smultringene i den forvarmede ovnen i cirka 10 minutter, og la dem deretter avkjøles på rist i 10 minutter. Fjern aluminiumsrullene fra smultringenes «kjerne», og ta deretter smultringene ut av formen. Du må kanskje bruke en kniv her for å skjære langs kantene slik at smultringene løsner. La dem deretter avkjøles ytterligere. 

Trinn 7:

Bland 200 gram melis, 2 ss melk og 1 ss sitronsaft til en tykk, kremet glasur. Fargelegg akkurat som du vil. Dypp smultringene halvveis ned i glasuren, la overflødig glasur renne av, og legg dem deretter på et ark Toppits® bakepapir. Pynt deretter med strøssel eller sprøyt et fint mønster med glasur med en annen farge. La glasuren stivne. 

Tips!

I stedet for melk kan glasuren også blandes med den gjenværende eggehviten. Visp eggehviten til den har stivnet og hell i 200 gram melis. Bland inn sukkerkuløren og tilsett 1-3 ts sitronsaft for å lage en kremet blanding. 

Best for rester:

Dekk de overflødige (hvis det finnes noen igjen...) minismultringene med Toppits® aluminiumsfolie. Men - de smaker aller best nybakt og ferske!

Lignende oppskrifter

Veganske marenger 10.09.2020

Søte, fluffy og laget av kikerter

Klassisk toffee 18.12.2019

En hjemmelaget seig julefavoritt