Startside > Oppskrifter > Lakris kake med bringebærkrem
print

Lakris kake med bringebærkrem

Salt, søtt og syrlig

De mange smakene, den sterke chili, de syrlige bringebærene og den salte lakrisen passer bra med den fyldige sjokoladen. Både stor og liten, finsmakeren og ja... Den som er søtsugen vil elske denne. Bak den i den klassiske runde bakeformen eller gjør en avlang variant skjær dem til små brownies lignende godsaker. NAM!

Ingredienser

Før 8 porsjoner

3  dl sukker
  dl mel
4  msk kakao
  tsk vaniljesukker
2  stk egg
100  g smeltet smør
   glasur
3  msk fløte
75  g mørk sjokolade
75  g smør
   lakrispulver etter smak, ca 1.5 - 2 tsk
   flaksalt
   chiliflak
   tilbehør
   fløte
   bringebær
Forberedelse
20 min förberedelse, 35 min bakning
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Sett ovnen på 175 grader (160 grader varmluft). Kle en form (rund eller avlang) med Toppits® bakepapir. Smelt smøret og la det avkjøles litt. Bland deretter alle tørre ingredienser, og tilsett deretter det smeltede smøret og eggene. Bland til en jevn røre, og hell det over i formen.

Trinn 2:

Stek kaken midt i ovnen i cirka 30-35 minutter – følg med på kaken slik at du får den så kremet du vil ha den. Avkjøl.

Trinn 3:

Nå er det på tide med den kremede glasuren – prikken over i-en!

Kok opp fløten. Ta kasserollen vekk fra platen og ha i sjokolade og smør i biter, og la det smelte sammen. Tilsett lakrispulveret. Avkjøl, og hell deretter glasuren over kaken. Strø deretter med flaksalt og chiliflak.

Sjokoladekake med lakris og bringebær med Toppits bakepapir

Trinn 4:

Sett kaken i kjøleskapet (dekket med plastfolie) i minst en time. Server deretter sjokoladekaken med vispet krem, smaksatt med bringebær. Nam!

Best for rester? Hvis du mot formodning har noe til overs av den fantastisk gode sjokoladekaken , kan du fryse det ned. Ha sjokoladekaken i i fryseposer og lukk godt. Kaken kommer ikke til å holde seg like god som rett etter at den er bakt, men hvis du klarer å la den tine en stund før servering blir det bra. Hvis du vet på forhånd at bare halvparten av kakebunnen vil bli spist, tar du bare glasur på denne delen og fryser ned resten uten glasur. Da holde sjokoladekaken seg enda bedre!

Lignende oppskrifter

Safranbriocher 25.11.2020

Deilige julebriocher i muffinsformer med smak av safran

Julekaker 13.11.2020

En rund kjeks, en trekant og litt glasur - grantrærne er klare!

Raske energi barer med langsom tilførsel av energi