Kan bakepapir brenne?

Toppits® bakepapir er produsert av råvarer fra naturen, noe som betyr at bakepapiret i utgangspunktet består av et brennbart materiale. Det betyr likevel ikke at bakepapiret begynner å brenne så fort du putter det i ovnen – det er jo tross alt laget for å brukes akkurat der.

Bruk naturlig bakepapir i ovnen

Dersom bakepapiret brukes på riktig måte, kan det brukes i ovn uten problemer. Papiret tåler høye temperaturer, og er varmebestandig opptil 220 °C.

Legg bakepapiret riktig

Hvis bakepapiret ikke er ordentlig festet eller lagt på ovnsplaten eller i formen, kan det komme i kontakt med varmeelementene i ovnens tak eller vegger, og papiret kan dermed bli antent. Takket være det innovative bakepapiret fra Toppits® med sin sklisikre underside, hindres bakepapiret i å gli rundt og havne på skjeve.

Når du tilbereder eller baker i ovn, bør du dessuten sørge for at bakepapirets hjørner ikke bøyes oppover, noe som kan skje når luften sirkulerer i en varmluftsovn.

Du kan selvfølgelig enkelt klippe bakepapiret i passende størrelse slik at det passer til form eller plate, og alt holdes på plass. Du kan være sikker på at den sklisikre undersiden gir det beste resultatet for matlaging og baking. 

Ingenting brenner seg fast på bakepapiret

Når du skal bruke bakepapir, er instruksjonene på forpakningene et effektivt hjelpemiddel for korrekt og riktig bruk. For eksempel kan du se her hvilken temperaturgrense papiret er varmebestandig til. Husk at du bør kaste bakepapiret etter bruk, siden papiret kan være for tørt for andre gangs bruk, noe som innebærer en høyere risiko for antenning.

Hvis du følger instruksjonene som er angitt, kan bakepapiret, som er fremstilt av naturlige råvarer, være den beste metoden for å bake kaker, brød, pizza og mange andre favoritter i ovnen.

Anbefalte produkter