Startside > Oppskrifter > Kaldgjærede boller
print

Kaldgjærede boller

Nybakte baguetter til frokost

Veldig lettbakte boller der deigen gjæres over natten i kjøleskapet - hele kjøkkenet vil lukte nybakt til frokosten. For en mykere skrope (disse bollene er veldig populære hos barn) kan du pensle overflaten med vann når du tar de ut av ovnen. En kald gjæret deig gir en smakligere bolle som passer med marmelade, smør, ost, skivet kalkun, kremost - ja, med alt pålegg du kan forestille deg!

Ingredienser

Før 16 porsjoner

25  g gjær
5  dl vann
2  msk rapsolje
2  tsk sukker
2  tsk salt
10  dl speltmel, siktet
Forberedelse
30 min förberedelse + jäsning
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Dag 1 og Trinn 1:

Løs opp gjæren i kaldt vann. Tilsett deretter olje, sukker og salt. Rør raskt sammen og tilsett deretter mel, og jobb sammen massen til du har en relativt fast deig. 

Plastbolle med hevet bolledeig og plastfolie

Dag 1 og Trinn 2:

Dekk bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten. 

Dag 2 og Trinn 1:

Sett ovnen på 225 grader. Ta fram deigen og del i 16 emner. Rull til runda brød/ruller og legg med god avstand på stekebrett med bakepapir. 

Dag 2 og Trinn 2:

Stek midt i ovnen i cirka 10 minutter eller til brødet har fått farge. 

Nybakte frokostrundstykker på bakepapir fra Toppits

Dag 2 og Trinn 3:

Ta rundstykkene ut av ovnen og avkjøl dem på rist under et kjøkkenhåndkle. Del rundstykket, ha på smør og legg på en skive ost - nyt! 

Best for rester!

Nybakte rundstykker som har fått avkjøle tåler frysing best. Oppbevar dem i fryseposer, og sørg for å presse ut luften skikkelig. Med riktig oppbevaring holder de seg i opptil 12 måneder!

Et tips er å lage en dobbel porsjon og fryse halvparten av bollene etter at du har bakt dem. Så har du (nesten...) nybakte rundstykker til de morgenene du har glemt å sette en deig kvelden før. Ta ut de fryste rundstykkene cirka 40 min før du skal varme dem i ovnen. Sett ovnen på 180°C og varm i cirka 5-10 minutter. Pass på å ikke ha dem for lenge i ovnen: de skal bare varmes, ikke stekes enda en gang. Etter at du har tatt dem ut av ovnen, la dem avkjøles en stund før du deler dem og har på smør, ost eller marmelade. Midten av bollene fortsetter nemlig å varme etter at du har tatt dem ut av ovnen. 

Lignende oppskrifter

Nektarin galette 15.09.2020

Saftig og herlig pai direkte fra ovnen

Vakre og stabile muffinsformer med Toppits® bakepapir

Syrlig, sommerlig smulepai