Startside > Oppskrifter > Juletrebrownies
print

Juletrebrownies

Klissete, søte

Brownies er like godt året rundt - det finnes alltid en unnskyldning for å bake (og smake..). Med grønn frosting og fargerikt strøssel forvandler du enkelt og raskt en brownie til en festlig juletrekake med smak av sjokolade

Ingredienser

Før 4 porsjoner

3  stk egg
  dl sukker
  dl mel
6  msk kakao
  tsk vaniljesukker
150  g smør
   frosting
30  g smør (rumstemperatur)
  dl melis
½  tsk vaniljesukker
½  msk sitronsaft, ferskpresset
50  g kremost
   noen dråper valgfri karamellfarge
   strøssel, sølvkuler
Forberedelse
15 min förberedelse + 35 min ugn + 15 min dekoration
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Brownie med juletremotiv på Toppits bakepapir

Trinn 1:

Sett ovnen på 175°C (160°C varmluft). Bland alt det tørre i en stor bolle: sukker, mel, kakao og vaniljesukker. Tilsett deretter eggene og det smeltede smøret. Dekk en bakeform med Toppits® bakepapir. Hell deretter i røren og sett inn formen i ovnen i cirka 30-35 minutter.

Vi valgte å lage vår brownie ganske flat, og brukte en bakeform på 24x22 cm. Tenk på å tilpasse baketiden avhengig av hvor tykk (og klissete du velger å lage din brownie: jo tykkere brownie, jo lenger steketid.

Trinn 2:

Når kaken er stekt, sett brettet til siden for å avkjøles litt. I mellomtiden kan du lage frostingen som du deretter pynter dine juletrebrownies med. 

I en dyp bolle, bland temperert smør, melis, vaniljesukker og sitronsaft med en elektrisk visp til du har en kremete masse. Bland deretter inn kremost og noen dråper sukkerkulør. Vi valgte grønn for å lage grener på juletreet, men du kan også for eksempel velge rosa for å male juletrekuler. 

Brownies i bakeform på bakepapir med Toppits

Trinn 3:

Når brownien har kjølnet er det på tide å skjære den i små trekanter, slik at bitene ligner små juletrær. Se bilde over. De deler som «blir til overs» får du se som farkost! Når du har skåret bitene, ta vekk bakepapiret og legg dine brownies atskilt på et brett eller en stor tallerken. 

Trinn 4:

Nå er det tid for det morsomme; pyntingen! Ta en Toppits® sprøytepose, klipp av enden og bruk et av de tre inkluderte munnstykkene til å lage et fint mønster. Fyll posen med frostingen du har laget, og begynn deretter sprøytingen. Juletregrener, juletrekuler – det velger du selv! Når frostingen er på plass, kan du pynte ytterligere med strøsselet du vil ha. Sølvkuler skaper en illusjon av stjerner. Da er det på tide å nyte! 

Best for rester

Hvis du vet på forhånd at ikke alle browniesene blir spist ved første anledning, kan du gjerne la være å pynte kaken før oppbevaring eller frysing ettersom frostingens tekstur gjerne blir dårligere etter noen dager. 

Brownies i kjøleskap eller romtemperatur?

Uten pynt: Etter at du har skåret opp kanen i porsjoner, dekker du formen eller bitene med Toppits® aluminiumsfolie og oppbevarer det i romtemperatur. Dette krever at du spiser kaken innen noen dager, ellers blir brownien tørr. 

Med pynt: Oppbevar kaken i kjøleskapet. Da holder kaken i cirka fem dager.

Fryse brownies? 

Hvis du vil ha dine brownies lenger, går det fint å fryse dem ned, men du bør være klar over at konsistensen endrer seg en del. Få å ta vare på brownies så godt som mulig, pakker du først porsjonsbitene i plastfolie, deretter i aluminiumsfolie, og til slutt i en lufttett frysepose. Oppbevaringen og «emballeringen» er den samme hvis du skal frysen ned en hel kake i form.

Lignende oppskrifter

Safranbriocher 25.11.2020

Deilige julebriocher i muffinsformer med smak av safran

Deilig minikake i muffinsform

Nybakte baguetter til frokost