print

Julekaker

En rund kjeks, en trekant og litt glasur - grantrærne er klare!

At det grønne, vakre juletreet er en selvfølge for mange i hjemmet i desember er ingen hemmelighet. Men treet irriterer allergiske neser og tar mye plass. Prøv å bak de enkle juletre-småkakene isteden og dekorer de med barna. Med grønn glasur og sølvfargede strø blir småkakene så fine at de til og med gir den klassiske pepperkaken en kamp om hvem som er nummer 1 på bordet..

Og hvis du fortsatt vil dekorere hjemmet med en gran kan du alltid henge kakene i grenene :)

Ingredienser

Før 22 porsjoner

300  g mel
1  pakke vaniljesukker (8 g)
350  g melis
1  stk egg (M)
200  g smør
Forberedelse
45 min + 30 min jäsning + 10-12 min i ugn
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Bland 300 gram mel, vaniljesukkeret og 100 gram melis. Knekk egget og skill plommen fra eggehviten. Ha plommen i melblandingen (hviten brukes senere) og tilsett deretter 1 ss kaldt vann og 200 gram smør i små biter. Bland deigen ved hjelp av en elektrisk visp og form den deretter med hendene dine til du har en smidig masse. Form til en ball, og pakk inn med Toppits® plastfolie. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

Mørdeig til julebakst på Toppits bakepapir

Trinn 2:

Forvarm ovnen til 160°C varmluft (180°C med over- og undervarme). Ha Toppits® bakepapir på et stekebrett. Del mørdeigen i 4 deler. Kna 3 av dem og kjevle ut, på en lett melet overflate, til de er 3-4 mm tykke. Skjær deigen med form som et juletre – bildet viser hvordan! Ta opp juletrærne og legg dem på bakepapiret – sørg for at du ikke legger dem for tett. Stek kakene i den forvarmede ovnen til de er gylne. Det tar rundt 10-15 minutter.

Trinn 3:

Mens du venter på at kakene bakes til perfeksjon, kna den fjerde deigbollen og kjevle den til den er rundt 3-4 mm tykk. For å skjære den runde bunnen til juletrekakene, bruk et sjampanjeglass, et shotsglass eller et eggeglass. Plasser de runde ustekte kakene på et stekebrett med Toppits® bakepapir, og stek til de er gylne. 10 -15 minutter gjelder også her. Når de er klare, la alle kakene avkjøles helt.

Trinn 4:

Nå er det på tide å lage "limet" som skal kombinere trærne med bakken de står på. Bland 250 g av melisen forsiktig med eggehvitene – det er mulig du ikke trenger all melisen. Hvis blandingen blir for hard, ha i litt sitronjuice eller melk. Ta en liten klatt av glasuren, legg den i midten av de runde kakene og sett deretter treet oppå.

Mørdeigskaker med juletreform på Toppits bakepapir

Trinn 5:

Nå er det på tide å pynte! For et juletre dekket med snø, ha en tykk klatt av glasuren på toppen av treet med en teskje. Tyngdekraften hjelper deg med å spre glasuren slik at du får et naturlig, snødekt tre.

For mer fargeglade og sprakende grener kan du farge glasuren i akkurat den nyansen du vil ha. Strøssel, små sjokoladeknapper og sukkerperler i gull og sølv gjør trærne dine enda vakrere!

Best for rester?

Juletrærne oppbevares best i en kakeboks – det er jo tross alt mørdeigskaker – og holder seg ferske i minst 3 uker. Fordi kakene er dekket av glasur, sørg for at de ikke ligger oppå hverandre, men ved siden av hverandre. Så slipper du at mesterverkene dine blir ødelagt!

Lignende oppskrifter

Har du kjøpt litt for mye poteter? Da kan du lage deilig gnocchi av dem!

Nøtteaktig, litt mykt, litt søtt, litt hard - og veldig god

Bakt cheesecake 22.09.2020

Kraftig og kremet - med dulce de leche