Startside > Oppskrifter > Hjemmelagd sushi – så enkelt er det
print

Hjemmelagd sushi – så enkelt er det

Det høres vanskelig ut, men det er veldig enkelt: å lage sushi. Det er vel verdt å prøve!

Alle elsker sushi. Men hvorfor bare spise det på restaurant eller hente take-away på den nærmeste asia-restauranten? Det er lett å lage denne japanske spesialiteten selv. Med et par tips og triks blir det enklere, og vi kan selv fylle og tilberede makirullene våre. I denne sushioppskriften viser vi deg hvordan du gjør det.

Ingredienser

Før 6 porsjoner

1   avokado
6   algeblader (nori)
   wasabipasta
3  ss riseddik
½   agurk
1  ts salt
2  ts sukker
250  g sushiris
   soyasaus til dypping
   marinert ingefær
200  g fersk laks av sushikvalitet
Forberedelse
1 h
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Skyll sushirisen med kaldt vann til vannet er klart. Hell risen i en kjele, tilsett dobbelt så mye vann som ris og kok opp. La risen koke i to minutter uten lokk. Legg lokk på kjelen. Slå av platen og la risen stå og trekke på platen i 20 minutter.

Trinn 2:

Bland riseddik med sukker og salt og rør til alt er oppløst. Hell blandingen i sushirisen, rør godt og la risen bli helt avkjølt.

Trinn 3:

I mellomtiden kan du forberede fyllet. Skjær avokado, agurk og fisk i smale strimler.

Trinn 4:

Rull bambusmatten ut foran deg og dekk den helt med et lag plastfolie. Plastfolien sørger for at risen ikke blir sittende fast på matten. I tillegg forhindrer du at bambusmatten din tar til seg ubehagelig lukt.

Legg algebladet med den glatte siden ned på plastfolien og fordel en håndfull ris på bladet. Stryk risen regelmessig ut, men la det være igjen et stykke på 0,5 cm foran og bak.

Trinn 5:

Legg litt wasabipasta i midten av sushirisen og fordel fyllet oppå.

Trinn 6:

Nå skal du forme sushirullene dine. Det enkleste er at du ruller dem bort fra deg. Pass på at du alltid ruller stramt nok.

Nå er din hjemmelagde sushi ferdig! Skjær passende biter av rullen og nyt den gode smaken. For å få den perfekte sushi-smaksopplevelsen dypper du de hjemmelagde sushirullene i litt soyasaus og serverer dem med marinert ingefær. Den sursøte smaken gir retten det lille ekstra.

Oppbevaring av sushi

Hvis du har laget for mye sushi, eller gjestene kanskje ikke var så sultne, går det fint å oppbevare restene i kjøleskapet i ca. to dager. Du dekker ganske enkelt sushien med den Toppits® -plastfolien du tidligere la på bambusmatten. Med den beskytter du sushien mot lukt i kjøleskapet samtidig som du gjenbruker folien.

Har du lyst på flere mat-DIY? Vi har mange oppskrifter fra hele verden til deg: Greske muffins med kremet fetaost, Flammkucken med gresskar eller Kantarellpizza bianco med crème fraiche.

Lignende oppskrifter

Sjokoladekake 28.10.2019

Saftig, sjokoladig og veldig, veldig god

Klassisk toffee 18.12.2019

En hjemmelaget seig julefavoritt

Veganske marenger 10.09.2020

Søte, fluffy og laget av kikerter