print

Gulrotkake

Fantastisk saftig klassiker - med en ny vri

Gulrot: en god råvare det finnes mye av, og som er bra for både magen og lommeboken. Oppgrader den populære gulrotkaken til en gulrotrullekake. Den knasende grønnsaken gjør rullekaken veldig saftig og med syrlig fyll av kremost, lover vi at det blir en ny favoritt.

Ingredienser

Før 8 porsjoner

   kaken
  dl gulrot
3  stk egg
  dl strøsukker
2  msk melk
2  dl mel
2  tsk kanel
1  tsk bakepulver
   fyll og topping
50  g smør
200  g kremost
1  dl melis
2  tsk vaniljesukker
Forberedelse
2,5 timmar (ink avsvalning + stelning av kristyr)
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Ta ut smøret til fyllet slik at det tempereres, og sett ovnen på 250 grader. 

Trinn 2:

Riv gulrøtter fint. Visp egg og sukker luftig.

Trinn 3:

Bland mel, kanel og bakepulver i en separat bolle. Tilsett først melk til det vispede egget, deretter melblandingen og til slutt gulrøttene. 

Trinn 4:

Smør et bakepapir med smør, og smør ut røren jevnt over papiret. Stek kaken midt i ovnen i cirka 3-5 minutter - kaken skal bare ha litt farge. 

Trinn 5:

Når kaken er ferdigstekt, ta den ut av ovnen og strø over sukker. Legg et nytt bakepapir oppå kaken og snu på en rist. Dra forsiktig av det første papiret og la kaken avkjøles.

Trinn 6:

Nå er det på tide med det syrlige fyllet. Visp sammen romtemperert smør med kremost. Tilsett melis og vaniljesukker. Spar litt til sprøyting. 

Gulrotrullekake med kremet frosting og syrlig fyll på Toppits bakepapir

Trinn 7:

Fordel fyllet jevnt over hele kaken. Rull sammen kaken på langs ved hjelp av bakepapiret, klem litt sammen for å feste kaken og ha sømmen nederst. Legg i kjøleskapet og la den stivne litt, og sprøyt deretter litt god kremost på toppen. Topp med reven gulrot. Klart! 

Best for rester

I kjøleskapet holder gulrotrullekaken seg bra i opptil fem dager – bare sørg for å dekke den ordentlig med plastfolie slik at den ikke tar smak av andre matvarer. Du kan også fryse kaken (med glasur!) i 3-6 måneder i en frysepose.

Lignende oppskrifter

Bakt cheesecake 22.09.2020

Kraftig og kremet - med dulce de leche

Syrlig, sommerlig smulepai

Julekaker 13.11.2020

En rund kjeks, en trekant og litt glasur - grantrærne er klare!