Startside > Oppskrifter > Grillet kyllingfilet
print

Grillet kyllingfilet

Saftig med fersk rosmarin

Å få til en perfekt grillet kyllingfilet er en utfordring, og som gjør at amatørkokker såvel som grillmestere svetter foran kullet. Det magre kjøttet kan lett tørke og brenne seg på utsiden selvom det ikke er ferdig på innsiden.

Legger du kyllingen i en pakke av Toppits® aluminiumsfolie sikrer du at kyllingen forblir saftig og utsiden gylden. Vil du ha en sprø utside og skinn? Lag kyllingen i en foliepakke i 20 minutter og grill deretter i fem minutter på hver side. Det var vel lett?

Ingredienser

Før 4 porsjoner

4   kyllingbrystfilet
4   rødløk
4  msk sesamolje
2  msk paprikapulver
1  msk provencalsk krydder
   rosmarin kvister
   salt og pepper
   olje
Forberedelse
45 minuter + 2h marinering
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Bland sesamolje, paprikapulver, provencekrydder og rosmarinkvister og krydre med pepper.

Trinn 2:

Sørg for at kyllingfileten er kald og tørr, og mariner i urteblandingen cirka 2 timer.

Trinn 3:

Legg ut et stykke Toppits® aluminiumsfolie og smør med et tynt lag olivenolje. Skjær løken i tynne ringer og legg den på folien. Legg kyllingfileten over løken og knyt aluminiumsfolien til en pakke som du deretter griller i cirka 30 minutter. Legg deretter opp den utrolig saftige kyllingen på en tallerken og server med en frisk, kremet saus og grillede grønnsaker eller en lett salat.

Grillet kylling med rosmarin

Lignende oppskrifter

Har du kanskje blomkålrester i kjøleskapet? Med denne oppskriften er det ingen sak å lage en både lett og smakfull pizzavariant.

Pretty in pink: Farg hamburgerbrødene med rødbeter