Startside > Oppskrifter > Grillet brasme i bakepapir
print

Grillet brasme i bakepapir

Med Toppits® bakepapir griller du klassiske retter på en helt ny måte

Å grille fete fisker, store biffer og sprø grønnsaker med aluminiumsfolie gir et perfekt resultat - at det er vår favoritt metode å tilberede mat på under sommeren er ingen hemmelighet. Men visste du at du kan bruke bakepapir for samme gode resultat? Toppits® bakepapir er perfekt for retter som må tilberedes sakte over varmen - som foreksempel fisk som lett kan bli tørr ved for høye temperaturer. Her viser vi hvordan du griller en brasme som du serverer i den brune pakken.

Ingredienser

Før 4 porsjoner

4  st Hele brax
2  stk sitron (ekologiske)
1  stk Fennikelhode
   flaksalt, pepper
   sitronjuice
   bladpersille
   olivenolje
Forberedelse
40 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Grillet fisk i bakepapirpakke

Trinn 1:

Legg to ark Toppits® bakepapir ved siden av hverandre og pensle dem med cirka 1 ss olivenolje hver. Skyll brasmen i kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir. Vask deretter sitronen og skjær dem i tynne skiver. Vask fennikelen, skjær også denne i tynne skiver og bland med salt, pepper og sitronsaft. Sett fennikelrøren til siden.

Fisk på grillen i bakepapir

Trinn 2:

Legg fennikel, persille og et par sitronskiver på bakepapiret. Dryss over salt og pepper og legg deretter brasmen på arket. Skjær et snitt i buken på fisken, og fyll åpningen med fennikel. Dekk deretter brasmen med det som er igjen av fennikelblandingen, sitronen og persillen, og dryss med ekstra salt. Brett deretter papiret til en pakke over fisken, og brett inn sidene. Lukk pakken med aluminiumsklemmer.

Trinn 3:

Grill deretter fiskepakkene sakte over indirekte varme. Du legger brikettene eller kullet på hver sin side av grillen og maten midt på risten slik at varmen ikke blir for høy. Stek ved cirka 200° C i 20 minutter.

Tips: Husk at du ikke trenger svært høye temperaturer på opptil 400° C for å lykkes med dine grillretter. Dette gjelder også retter som pizza og biff. Det du vil ha er herlig røyksmak – ikke forkullet, rykende mat...

Grillet fisk med fennikel og sitron i bakepapir

Lignende oppskrifter

Slik baker du disse populære småkakene. Sett i gang! Hjemmebakte småkaker til jul.

Knasende, sprø med duften av rosmarin

For mye polenta? Det er ikke mulig. Lag deilig pommes frites av maisretten, så smaker det minst like godt dagen etter.