Startside > Tips & Tricks > Fryse ned spinat – slik holder vitaminvidunderet seg lenger friskt
print

Fryse ned spinat – slik holder vitaminvidunderet seg lenger friskt

Som tilbehør, salat eller i en smoothie – spinat er både sunt og smaker deilig. Med et par tips & triks oppbevarer du den optimalt og har glede av fersk spinat mye lenger.

Du har vært på torget eller i matbutikken og har kjøpt inn spinatblader i store mengder? Men så trenger du bare et par blader til smoothien din! Hva gjør du da med resten? Vi viser deg hvordan du fryser ned resten av den ferske spinaten, slik at den beholder så mye vitaminer som mulig og du kan glede deg over den deilige grønnsaken i lange tider. Slutt på matsvinn, no food waste.

10. November 2021, 15:32
Forvelle, porsjonere, fryse ned – slik får spinaten lengre holdbarhet.

Langtidsoppbevaring – spinat kan holde seg frisk i flere uker

Skulle du en gang ha så mye spinat i huset at den så å si vokser deg over hodet, så er det best å fryse den ned. Slik holder den seg frisk i lang tid, og du kan til enhver tid ta ut av fryseren akkurat det du trenger. Slik gjør du det:

  1. Plukk ut visne blader og de tykkeste stilkene.
  2. Forvell spinaten ca. to minutter i kokende vann for å bli kvitt bitterstoffene den inneholder. Deretter dypper du den ca. 10 sekunder i isvann.
  3. La spinaten renne godt av seg – jo mindre vann som blir igjen, desto bedre. Du kan også tørke av den med kjøkkenpapir.
  4. Rull sammen spinatbladene til små kuler, så blir det lettere å porsjonere dem. Pakk spinatkulene i en frysepose og frys dem. Ferdig!

Alle de gode innholdsstoffene holder seg

Det er mange gode grunner til å fryse ned spinat på denne måten, ikke bare at den blir lett å porsjonere. Enda viktigere: verdifulle vitaminer, mineralstoffer og sporelementer i spinaten holder seg godt. Du unngår matsvinn, samtidig som du er snill mot kroppen din – og det hver gang du tar ut en porsjon av den sunne grønnsaken fra fryseren og bruker den til deilig mat.

Mer inspirasjon

Også nøtter kan du fryse ned for å forlenge holdbarheten. Her finner du alle tips for å fryse ned forskjellige typer nøtter så de holder seg lenger.

Slik konserverer du plommer på en praktisk måte: Bare et par grep, så kan du spise plommer så å si rett fra fryseren.

Fryste boller og ferskt brød uten lang gjæring - takket være fryseren