Startside > Tips & Tricks > Fryse ned nøtter? Så klart!
print

Fryse ned nøtter? Så klart!

Også nøtter kan du fryse ned for å forlenge holdbarheten. Her finner du alle tips for å fryse ned forskjellige typer nøtter så de holder seg lenger.

Akkurat nå ved juletider er nøtter viktigere enn noen gang – hele, malt eller hakket eller på andre måter. De er en viktig ingrediens i julebaksten. Nøtter har en høy fettandel, og derfor er det viktig at de ikke oppbevares for lenge i varme omgivelser – da blir de nemlig fort harske. Frys dem ned før de får tid til å bli dårlige, så holder de seg mye lenger.

06. Desember 2022, 08:35

Våre tips & triks omkring frysing av nøtter

Tips nummer 1:

Du kan fryse ned nøtter både med og uten skall, og selvsagt også i malt eller hakket tilstand. Det gjelder for alle nøttene du er glad i: Uansett om det dreier seg om mandler, valnøtter eller  cashewnøtter – det er bare å fryse dem ned.

Tips nummer 2:

Frys nøttene så ferske som mulig. Ikke vent til de går ut på dato. Jo ferskere nøttene er når de fryses ned, desto lenger holder de seg.

Tips nummer 3:

Hvis det går, er det best å porsjonere nøttene på forhånd. Da kan du alltid ta ut av fryseren akkurat den mengden du trenger, og du er med på å forhindre matsvinn. Hvis du vil fryse hele nøtter, er det best å fordele dem jevnt på en asjett og fryse dem i ca. en time. Slik forhindrer du at de fryser sammen. Deretter fordeler du passende porsjoner i fryseposer. Senere er det bare å ta ut den riktige mengden og lukke posen igjen, enkelt og greit.

Tips nummer 4:

Malte eller hakkede nøtter kan du ta rett ut av fryseren og bruke som de er. Hele nøtter må først tines før du kan dele eller male dem.

Tips nummer 5:

I fryseren holder nøtter seg omtrent et halvt år. Nøtter som snart går ut på dato, kan du oppbevare et par uker lenger i kjøleskapet i en plastpose.

Du prøver å unngå matsvinn? Vi hjelper deg med det og viser deg her hvordan du kan oppbevare forskjellige matvarer for at de skal holde seg bedre: for eksempel plommer eller gjærdeg.

Mer inspirasjon

Slik konserverer du plommer på en praktisk måte: Bare et par grep, så kan du spise plommer så å si rett fra fryseren.

Som tilbehør, salat eller i en smoothie – spinat er både sunt og smaker deilig. Med et par tips & triks oppbevarer du den optimalt og har glede av fersk spinat mye lenger.

Fryste boller og ferskt brød uten lang gjæring - takket være fryseren