Startside > Oppskrifter > Fruktige energibarer
print

Fruktige energibarer

Raske energi barer med langsom tilførsel av energi

Hva passer bedre som mellommåltid enn sunne og lette energi barer? Når du er ute, om blodsukkeret går ned på kontoret eller før trening.. Her tar vi bort det raffinerte sukkeret og lar sødmen og energien komme fra frukt, nøtter og havre. Kremde aprikoser kombineres med knasende nøtter i en super god, syrlig og frisk blanding!

Ingredienser

Før 8 porsjoner

3  dl havregryn
15  stk tørkede aprikoser
¼  dl solsikkefrø
1  dl usøtet eplejuice
1  msk rapsolje
   kokosflak
   pekannøtter
Forberedelse
30 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Begynn med å sette ovnen til 150° C (130° C varmluft). Kle en mindre glassform (vi brukte en på 27 x 18 cm) med Toppits® bakepapir

Trinn 2:

Klipp de tørkede aprikosene i småbiter og hakk pekannøttene i størrelse, men ikke for store, fordi da vil barene dine falle fra hverandre. Det går fint å bytte ut pekannøtter med cashewnøtter, eller å bruke tørket mango i stedet for aprikos, men pass på å justere størrelse og mengde slik at massen blir klebrig. Mango har for eksempel en hardere konsistens enn aprikos, og du må derfor hakke mangoen i mindre biter for å få den mykere slik at den passer sammen med de andre ingrediensene. 

Trinn 3:

Blanda samtlige ingredienser i en bolle og klem massen med hendene slik at de tørre ingrediensene bindes med væsken. Legg massen på bakepapiret (ingen olje er nødvendig), og spre ut i ønsket tykkelse. Stek i 30 minutter, avkjøl og skjær deretter opp. Velbekomme – både du og dine hjemmelagde barer er klar for avreise!

Hvis du vil ha tynnere (og dermed flere) barer, kan du selvsagt bruke en større form. Pass bare ekstra godt på ovnen slik at barene dine ikke brenner og tørker ut. 

Oppbevaringstips: 

Dine energibarer holder seg ferske så lenge du oppbevarer dem riktig. Pakk dem i Toppits® plastfolie og oppbevar i kjøleskapet i opptil fire måneder, eller putt dem inn i en frysepose så klarer de seg i opptil 8 måneder i fryseren.

Lignende oppskrifter

Klassisk toffee 18.12.2019

En hjemmelaget seig julefavoritt

Safranbriocher 25.11.2020

Deilige julebriocher i muffinsformer med smak av safran

Kan du tenke deg noe bedre enn en skive helt ferskt, hjemmebakt brød? Du lager det enkelt og greit med potetrester fra i går. Her får du oppskriften, det er bare å sette i gang.