Startside > Oppskrifter > Fransk, vit nougat
print

Fransk, vit nougat

Nøtteaktig, litt mykt, litt søtt, litt hard - og veldig god

Kjært barn har mange navn.. Turrón, tyrkisk honning eller som vi liker best - fransk nougat. Myk og sprø - den milde nougaten får sin milde sødme av en blanding av stekte mandler, pistasjnøtter, tyttebær og honning. Lag din egen hjemmelagde nougat - perfekt til julebordet.

Ingredienser

Før 25 porsjoner

200  g mandel (med skall)
50  g pistasjnøtter (uten salt)
25  g mandel i skiver
30  g tørkede tranebær
1  stort egg
1  klype salt
1  pakke vaniljesukker (8 g)
250  g sukker
125  g flytende honning
Forberedelse
20 min + 90 i ugn
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Sett ovnen på 150°C varmluft (hvis du har over- og undervarme, se tips lengst ned). Dekk et stekebrett med Toppits® bakepapir, tøm 200 gram mandler på stekebrettet og stek midt i ovnen i cirka 10 minutter. Tilsett deretter 40 gram pistasjnøtter til mandlene og samle det på den ene siden av stekebrettet. På den tomme siden sprer du ut 25 gram skivede mandler, og steker alt i ytterligere 10 minutter. Ta stekebrette ut av ovnen og avkjøl nøttene helt.

Trinn 2:

Mens du venter på at nøttene avkjøles, finhakker du resten av pistasjnøttene (10 gram) samt 30 gram tørkede tranebær. Knekk et egg, ha hviten i ovnsikker bolle tilsett en klype salt. Bruk en elektrisk visp og visp hviten til den stivner. Du trenger ikke plommen i denne oppskriften, så bruk den til en god eggerøre eller en omelett! Alternativt kan du fryse den ned – se under for tips.

Trinn 3:

Ha 250 gram sukker, 1 pose vaniljesukker, 125 gram honning og 2 ss vann i en stekepanne på middels varme. Når massen varmes opp, sørg for å røre skikkelig – etter at du har rørt denne gangen kan du nemlig ikke røre i røren mer. Når blandingen begynner å koke, bruk steketermometeret for å ha kontroll på temperaturen. 130°C - 140°C er perfekt! I en tynn stråle, hell forsiktig den varme blandingen i bollen med eggehviter, og visp deretter røren på høyeste hastighet 2 minutter.

Fransk nougat med mandel og pistasj på bakepapir

Trinn 4:

Forvarm ovnen til 50°C, varmluft. Bland de hele mandlene, pistasjnøttene og den tørkede frukten i eggehvitene. Spre de ristede mandlene tynt på stekebrettet med bakepapir og bre over et 2-3 centimeter tykt lag med nougatrøre. Røren kommer ikke til å dekke hele stekebrettet. Strø over de hakkede pistasjnøttene. Stek i cirka 90 minutter i ovnen. Den hvite nougaten er perfekt når overflaten ikke lenger skinner men er vakkert matt. Da klistrer den seg ikke og er lett å skjære i fine biter. La nougaten avkjøles helt.

Trinn 5:

Snut nougaten forsiktig og fjern bakepapiret. Snu nougaten igjen og skjær i så store biter som du ønsker. Nam!

Tips!

Denne oppskriften fungerer ekstra bra når nougaten stekes i varmluftsovn. Hvis ovnen din ikke har denne funksjonen, kan du fortsatt steke nougaten, men husk da på følgende: nøttene stekes på samme måte (150°C i 10 + 10 minutter), men når du deretter skal tørke nougaten på 50°C må du forlenge tiden med cirka 20 minutter (totalt 110 minutter). Bare følg med på når nougaten blir matt, så vet du at den er ferdig.

Frys ned eggeplomme

Eggeplomme til overs og ikke lyst på omelett? Da kan du fryse dem ned! Resultatet blir ikke like bra som for eggehviter, men det finnes et triks for å unngå at eggeplommene blir altfor geléaktige ved frysing: salt eller sukker. For 2,5 dl eggeplomme trengs det en halv teskje salt eller en spiseskje sukker.

Best for rester

Kutt den hvite nougaten i ruter eller lange staver og pakk i små pakker Toppits® bakepapir eller aluminiumsfolie. Den hvite nougaten holder seg fersk i rundt fire uker.

Lignende oppskrifter

Har du kjøpt litt for mye poteter? Da kan du lage deilig gnocchi av dem!

Deilig minikake i muffinsform

Sjokoladekake 28.10.2019

Saftig, sjokoladig og veldig, veldig god