Startside > Oppskrifter > Flammkuchen med gresskar
print

Flammkuchen med gresskar

Knasende, sprø med duften av rosmarin

Vil du ha en friskere og sprøere versjon av den klassiske pizzaen? Med syrlig fetaost, myk crème fraîche og rosmarin som sprer seg i hele huset. Flammkuchen - eller "Tarte flambée" som det heter på fransk - er en liten pizza fra Alsace som passer perfekt som en matbit på sammenkomsten eller foran en god serie en kald høstdag.

Den største forskjellen er at den ikke trenger tomatsaus, noe som gjør at smakene blir renere og får ta mer plass. I tillegg får du en knasende bund som ikke er klissete og deigete base som ofte skjer i tradisjonell pizzabaking. 

Ingredienser

Før 4 porsjoner

220  g mel
½  tsk salt
3  msk olivenolje
1  liten gul løk
1  liten Hokkaido-gresskar (ca 500 g)
5  stilker rosmarin
2  dl Crème fraîche
200  g fetaost
Forberedelse
Förberedning: 30 min; tillredning: 15-20 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Ved hjelp av en kjøkkenmaskin, kna 220 gram mel med 1/2 teskje salt, 3 spiseskjeer olivenolja og 100 ml varmt vann en stund. Kna deretter deigen en stund med hendene for å få den mykere. Lag en ball, kle den med Toppits® plastfolie, og legg den i kjøleskapet for å hvile mens du tilbereder de andre ingrediensene. 

Trinn 2:

Forvarm ovnen til 200°C varmluft (eller 220°C over- og undervarme). Skrell løken, del i to og skjær i tynne skiver. Vask og del gresskaret, fjern kjernene og skjær kjøttet i tynne biter, rundt 5 mm tykke. Dra av rosmarinbladene fra stilkene og finhakk. 

Trinn 3:

Ta deigen ut av kjøleskapet og plastfolien. Ha mel på kjevlen og kjevle ut deigen direkte på Toppits® bakepapir med sklisikker underside, og legg deretter denne på stekebrettet. Alternativt kan du kjevle ut deigen på en melet overflate og deretter legge den på et stekebrett dekket med bakepapir. 

Tarte flambee med gresskar på Toppits bakepapir

Trinn 4:

Dekk deigbunnen med 200 gram Crème Fraiche, salt og pepper. Legg på løk og gresskar, og smuldre deretter fetaosten over. Glem ikke å drysse over rosmarin!

Stek minipizzaene i cirka 15-20 minutter i ovnen. Når din flammkuchen er ferdigstekt krydrer du med svart pepper, og så er det bare å nyte!

Det beste for rester:

Hvis du dekker din stekte flammkuchen med Toppits® aluminiumsfolie, holder den seg fersk i noen dager i kjøleskapet. Varm i ovn på 200°C i cirka fem minutter, så blir den som ny!

Lignende oppskrifter

Grillbuffens sunne favortittrett

Med Toppits® bakepapir griller du klassiske retter på en helt ny måte

Søtt, varmt og veldig godt!