Startside > Tips & Tricks > Den beste oppbevaringen utenfor kjøleskapet
print

Den beste oppbevaringen utenfor kjøleskapet

Beste oppbevaringen med Toppits® skafferi

Kjøleskap og fryser i all ære, men et spiskammer er et bra oppbevaringsted så lenge det holdes mørkt og har god ventilasjon. For å holde dine varer i god stand i lang tid bør de oppbevarer i maksimalt 70 % luftfuktighet på en temperatur på mellom 15 til 20°C.

15. August 2020, 00:00

For å få god oversikt, er det lurt å sortere etter produkttyper i forskjellige rom. Sorter for eksempel ris og pasta på ett sted, hermetikk på et annet. Du kan effektivt beskytte mat mot å eldes ved å oppbevare det i glasskrukker. Sørg for at nyere produkter oppbevares bakerst slik at eldre produkter brukes først.

Best før-dato og siste forbruksdag

Foruten sukker har alle basisvarer en best før-dato som bør sjekkes regelmessig. For å enkelt kunne se all informasjon om produktet, bruk Toppits®-poser med smarte etiketter. Du kan enkelt skrive på innhold og best før-datoen. Du trenger ikke noe annet enn en vanlig kulepenn. En og idé for å skrive kommentarer er å bruke fryseetiketter.

En best før-dato er ikke alltid en garanti for at maten din er i perfekt stand. Hvis maten er muggen eller har blitt angrepet av insekter, må den kastes umiddelbart. Ikke glem å vaske gyllen grundig etterpå. Dette gjelder også når emballasjen er oppblåst eller lokk på bokser ikke har vært helt forseglet. Innholdet bør i så fall ikke spises, men kastes.

Det er mulig å spise mange matvarer etter at best før-datoen er passert. Med andre ord er det helt unødvendig å kaste maten hvis den er helt i orden. Lukt, kjenn og smak – sansene dine gir ofte en god pekepinn.

Det er annerledes med matvarer merket med siste forbruksdag. Det er ikke tillatt å selge disse varene etter den trykte datoen, og de bør heller ikke spises etter at varen har «gått ut» på dato fordi det kan være direkte helsefarlig. Følsomme matvarer som blant annet kjøtt, fisk og rå pølse har denne merkingen.

Viktig informasjon om enkelte matvarer

Man kan pakke inn kaker på forskjellige måter: Sprø kjeks med nøtter forblir sprø og velsmakende hvis de pakkes inn i Toppits® aluminiumsfolie. Myke kaker beholder konsistens og smak best når de pakkes inn med Toppits® Plastfolie.

Matvarer som brukes daglig men som ikke oppbevares i kjøleskap må oppbevares riktig. Oppskåret brød holder seg ferskt mye lengre hvis det oppbevares i fryseposer. Løk og hvitløk oppbevares best på et tørt og mørkt sted eller i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Det er svært viktig å oppbevare mel og frokostblandinger tørt. Vårt tips: fyll fryseposer med grovsalt, lag hull i posen med en tynn nål og sett posen på hyllen ved siden av andre matvarer. Dette avfukter effektivt luften i spiskammeret.

Anbefalte produkter