Startside > Oppskrifter > Deilige hamburgere av rødbetrester
print

Deilige hamburgere av rødbetrester

Bærekraftig og uten kjøtt: Bruk rødbetrester til å lage nydelige hamburgere. Slik gjør du det.

Rødbet gjør seg godt som topping på salaten: De gir salaten farge og skaper en helt spesiell, jordaktig smak.
Men det er ofte vi ikke bruker opp hele rødbeten. Da er det tid for en god oppskrift til å bruke opp restene med: Rødbet-hamburgere smaker deilig, og de er et sunt, vegetarisk alternativ til vanlige kjøttburgere.

Ingredienser

Før 8 porsjoner

350  g rødbet, skrelt og skåret i terninger
90  g quinoa
100  g ricotta
½   løk
2  ss strøkavring
1   egg
1   hakket hvitløksfedd
1  ts sitronsaft
   Salt og pepper
Forberedelse
1 h 30 m
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Tilberedning

Steg 1

Varm opp stekeovnen til 180 °C og dekk et stekebrett med Toppits® bakepapir med sklisikker underside.

Steg 2

Tilbered quinoaen etter oppskriften på pakken.

Steg 3

Skjær rødbeten i grove terninger, spre dem utover bakepapiret og drypp litt olivenolje på dem. Så steker du dem ca. 30 minutter i ovnen. Deretter tar du brettet med rødbeter ut og lar det kjølne.

Steg 4

Ha rødbetterningene i en mikser og kjør dem forsiktig. Terningene skal ikke moses, men beholde en viss struktur.

Steg 5

Nå blander du rødbetmassen med resten av ingrediensene i en bolle. Skulle blandingen være for fuktig, tilsetter du litt mer strøkavring. Når massen har fått riktig konsistens, krydrer du den etter smak og behag.

Steg 6

Nå kan du forme hamburgerne. Sett dem en halvtime i kjøleskapet, tildekket med Toppits® plastfolie.

Steg 7

Deretter legger du hamburgerne på bakepapiret. Stek dem fra begge sider i ovnen til de er blitt litt sprø utenpå.
Etter 15 minutter vender du dem forsiktig og lar dem steke et kvarter til – takket være nonstick-siden på bakepapiret setter de seg ikke fast.

Og så har du lagd deilige vegetariske hamburgere av matrester! Kombiner med burger-topping etter smak og behag og en deilig saus, eller bare med en dipp, uansett er de helt uimotståelige!


Du lurer kanskje ofte på hva du skal gjøre med grønnsakrester? Hva synes du om en blomkålpizza? Elller hvis du har lyst på noe søtt: gulrotkake i glass?

Lignende oppskrifter

Minidonuts 05.09.2020

Fluffy deig, fargerik glasur og regnbue strøssel - våre donuts i muffinsformer er ferdige!

Kransekake 11.05.2021

Den populære og klassiske sprø festkaken med smak av mandel i mange lag

Sitronmuffins 23.04.2020

Saftige, gode og lettbakte muffins