Startside > Oppskrifter > Brente mandler
print

Brente mandler

Sprø, søt og med et hint av kanel - kjempegod

Like god som på julemarkedet - eller kanskje bedre? Når du lager brente mandler får du den søte duften i hjemmet. Våre stekte og brente mandler glasserer du enkelt i en kasserolle med kardemomme, vaniljesukker og kanel. Bra at den er så enkel å gjøre da den forsvinner raskt!

Ingredienser

Før 8 porsjoner

200  g sukker
1  pakke (8 g) vaniljesukker
3  tsk kanel
2  tsk malt kardermomme
200  g mandel med skall
Forberedelse
20 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Ha 200 gram sukker, vaniljesukker, 3 teskjeer kanel og 2 teskjeer kardemomme i en kasserolle sammen med 100 ml vann. Bland skikkelig og kok opp. 

Trinn 2:

Så fort sukkeret koker opp, bland i 200 gram mandler og la det koke opp på middels varme. Rør rundt med en tresleiv. Ta mandlene syde i sukkervannet i cirka 10-15 minutter til væsken har fordampet. Så fort væsken har fordampet, krystalliserer og herder sukkeret igjen. Fortsett å varme mandlene under stadig omrøring til sukkeret blir flytende og karamelliseres. 

Trinn 3:

Når mandlene har fått en glanset, søt overflate, tar du vekk kasserollen fra platen. Ha de brente mandlene på Toppits® bakepapir, og spre dem ut og skill dem ved hjelp av to gafler. Avkjøl (men glem ikke å ta en eller to mens de er gode og varme!). 

Brente mandler med kanel med Toppits bakepapir

Tips 1:

De brente mandlene er for gode til å holde for seg selv, spesielt i juletiden: delt glede er dobbel glede. Skjær en 20x20 cm firkant av Toppits® bakepapir og brett til en trekant. Legg trekanten med den lengste siden ned. Marker midten av trekantens høyre kortside og brett ned trekantens venstre hjørne slik at den treffer markeringen. Gjenta med den andre siden. Brett deretter øvre kant slik at du får en pose, og fyll den med mandler. 

Brente mandler med kanel på grøt med eple på Toppits bakepapir

Tips 2:

Sprø brente mandler smaker også perfekt på en myk og jevn grøt! For to porsjoner: bland 50 gram havregryn med 250 ml melk og kok opp i en kasserolle over middels varme til du får en tykk, kremet grøt. Fordel i to skåler og topp med eplemos og eplebiter. Strø over kanel og tilsett noen brente mandler. En god, varmende dessert etter en deilig frokost. 

Best for rester: 

Brente mandler holder seg ferske og sprø i ukesvis hvis du oppbevarer dem riktig. Bruk Toppits® aluminiumsfolie, eller legg nøttene i en kakeboks av metall. 

Lignende oppskrifter

Sitronmuffins 23.04.2020

Saftige, gode og lettbakte muffins

Minidonuts 05.09.2020

Fluffy deig, fargerik glasur og regnbue strøssel - våre donuts i muffinsformer er ferdige!

Vakre og stabile muffinsformer med Toppits® bakepapir