Startside > Campaigns > Bærekraft

Bærekraft

Husholdningsprodukter, nyttige og bærekraftige på flere nivåer

For at maten skal holde seg godt, til å fryse ned, bake, lage mat, til oppbevaring og transport – Toppits® har praktiske hjelpemidler som gjør hverdagen enklere. Men ikke nok med det, det er også et annet stort tema som er viktig for oss: vår innflytelse på miljøet. Derfor har vi gjort det til vår oppgave å forbinde det nyttige med det bærekraftige. Dette er et tema med mange fasetter, og en av dem er å forhindre sløsing med mat. En tredjedel av maten som produseres i verden, havner i søppelen, vi mener det er på høy tid å endre dette! Derfor har vi som motto „SAVE FOOD“, og våre Toppits®-produkter er med på dette ved å holde maten lenger frisk og god. Lengre holdbarhet betyr nemlig mindre matsvinn! Våre tips og triks hjelper deg med å oppbevare maten riktig – både i kjøleskapet og i fryseren.

30. Maj 2022, 09:33

HVOR VI ER OG HVORHEN VI VIL

Gode produkter krever godt materiale. Fra aluminium og bakepapir til plast – vi fører et bredt sortiment av produkter, og det er av største viktighet for oss å bare bruke de beste materialer til dem. Derfor fremstilles Toppits® bakepapir av fornybare råstoffer, og Toppits® aluminiumsfolie produseres med 100 % høyverdig industrielt resirkulert aluminium og tilleggsstoffer. Men hvordan er det med plastproduktene våre?

Kunststoff – som vi vanligvis kaller plast – er en del av hverdagen vår. Grunnen til dette er materialets enestående egenskaper: Det er lett, fleksibelt, formbart og ekstra holdbart. Plast er altså en oppfinnelse som er til stor nytte for oss, men det er av største betydning hvordan den brukes og ikke minst hvordan avfallet håndteres. Ved denne prosessen er det viktig for oss hos Toppits® å vise ansvar ved at vi optimaliserer hele produktets livssyklus. Det skjer på basis av “de fire R-prinsippene”: Redesign, Reduce, Reuse og Recycle.

REDESIGN: Tenke nytt. 

Det første skrittet mot bærekraftig utforming er selve ideen bak produktet. Vi har nemlig som mål at vi innen 2025 skal bruke utelukkende resirkulerte eller fornybare råstoffer både til produktene våre og emballasjen. Det innebærer først og fremst: å tenke nytt! Og det gjelder ikke bare selve produktene, det gjelder i like høy grad leveransekjedene. Men selvsagt holder vi fast ved våre produkters høye kvalitet og brukervennlighet! En første milepel har vi allerede nådd: Fra nå av fremstilles følgende produkter med 70 % resirkulerte ressurser: plastfolie, Zipper® glidelåsposer, fryseposer og isbitposer.

For å oppnå dette gjør vi sammen med råstoffleverandørene våre bruk av den såkalte massebalansemetoden. Det innebærer at kunststoff fremstilles av fornybare eller resirkulerte råstoffer.

REDUCE: Redusere. 

Mindre ressursforbruk betyr mindre miljøbelastning. Derfor kommer vi inntil 2025 til å optimalisere alle prosesser – fra leveransekjeden til produksjonen – slik at vi etter hvert vil kunne redusere forbruket av ressurser. Selvsagt vil ikke dette ha noen innflytelse på produktenes kvalitet, den vil fortsette å være så høy som du er vant til.

REUSE: Gjenbruk.

Den ideelle løsningen er produkter av beste kvalitet, som samtidig skåner miljøet. Og en av flere viktige metoder til å oppnå dette, er å gjøre sortimentet vårt enda mer gjenbruksvennlig! I de fleste tilfellene kan produktene våre allerede nå brukes flere ganger, for eksempel plastfolien, og fryseposene. Også Toppits® bivokstrekk kan brukes mange ganger. Hvordan du best kan bruke de fleksible og bærekraftige multitalentene, får du vite her. Dessuten er det rett før vi kan glede oss over at gjenbrukssortimentet utvides med Toppits® Stretch Tops av silikon. De praktiske elastiske lokkene til å dekke til matvarer og rester med gjør det enda lettere å holde maten lenger frisk og god!

RECYCLE: Resirkulere.

100 % sirkulær økonomi – det er det vi vil oppnå innen 2025. I en såkalt kretsløp-økonomi oppstår det ikke lenger avfall, siden både produkter og emballasje føres inn i produksjonskretsløpet igjen. Akkurat hva 100 % sirkulær økonomi betyr, får du vite her. Vi har allerede skapt forutsetningene for dette, for allerede nå er Toppits®-produktene i overveiende grad resirkulerbare. I løpet av de kommende årene vil vi etter hvert øke denne andelen, slik at vi til slutt bare har resirkulerbare eller nedbrytbare produkter igjen. Den sirkulære økonomien jobber kontinuerlig med forbedringer – vi støtter denne prosessen ved å være medlem av organisasjoner og hjelpe til med felles prosjekter. Mer informasjon om resirkulering hos Toppits® finner du her.

Vi har allerede begynt reisen mot mer bærekraftig produksjon, og vi gleder oss til å komme nærmere målet for hver etappe på veien. Inntil den tid yter vi et viktig bidrag med våre gjenbrukbare artikler, og også med produktene som inneholder en andel resirkulerte og fornybare ressurser. Og ikke minst: Den velkjente Toppits®-kvaliteten garanterer at maten holder seg frisk over lengre tid!

Her finner du oversikten over hele sortimentet vårt.

Mer inspirasjon

Fryste boller og ferskt brød uten lang gjæring - takket være fryseren

Når tofu fryses, holder den ikke bare lenger, den er også lettere å marinere. Slik gjør du det

Også nøtter kan du fryse ned for å forlenge holdbarheten. Her finner du alle tips for å fryse ned forskjellige typer nøtter så de holder seg lenger.