Startside > Campaigns > Bærekraft

Bærekraft

Husholdningsprodukter som alltid trengs

Holde maten frisk, bake, fryse, lage mat, oppbevare og transportere - produktene fra Toppits® er den beste hjelpen du kan få på kjøkkenet. Det handler også om bærekraft og gjenbruk. Vi arbeider med at produktene våre alltid skal være nyttige - for miljøet også.

25. September 2020, 12:49 Uhr

Plast - en flott oppfinnelse som må brukes mer bevisst

Det er vanskelig å forestille seg et liv helt uten plast. Fra poser til smarttelefoner til sykkelhjelmer. Plast er et unikt materiale: det er lett, fleksibelt, formbart og svært slitesterkt. Plast har egenskaper ingen andre materialer har eller bare kan gi med et betydelig større miljøavtrykk.

For ikke å være problemet, men heller en del av løsningen, påtar vi oss ansvar og er på vei i riktig retning:

Hva gjør vi allerede og hva skal vi gjøre framover?

Det er ikke bare én, stor idé. Vi jobber med alle delene av produktenes livssyklus; hvert enkelt tiltak tar oss et steg fremover og føyes sammen til en endelig løsning. Vi følger firetrinnsregelen om  redesign - reduksjon - gjenbruk - gjenvinning.  Hva innebærer det egentlig?

Redesign

Vi har som mål at vi innen 2025 bare bruker gjenvunnet råmateriale i produkter og forpakninger. For å oppnå dette må vi omstrukturere forsyningskjedene våre, og redesigne selve produktene. Det er viktig at dette ikke påvirker kvaliteten og brukervennligheten.

Siden februar 2021 er vi ett steg nærmere målet vi har satt oss: plastfoliene produseres nå med 35 % gjenvunnet materiale*.

Vi har gått sammen med råmaterialleverandørene våre med en dynamisk tilnærming til dette. Det innebærer at vi bruker plastmaterialer fra gjenvinnbart eller gjenvunnet råmateriale samtidig som vi fokuserer på maksimal energi- og materialutnyttelse. Les mer om mass-balance, dynamisk tilnærming her.

Reduksjon

Målet er at vi innen 2025 klarer å redusere eller helt unngå forbruk av ressurser i forsyningskjede og produksjon. For å oppnå dette arbeider vi aktivt med å forbedre prosessene i forsyningskjeden og i produksjonen.

Gjenbruk

Plastfolie, fryseposer, Zipper® ... - produktene våre kan ofte brukes mange ganger. Vi skal fortsette med å utvide tilbudet av gjenbrukbare produkter, for de er ofte - om enn ikke alltid - miljømessig sunne. Målet er å alltid kunne tilby den beste løsningen for brukere og miljø.

Gjenvinning

Vi har allerede gitt mange av produktene våre de riktige forutsetningene. De fleste Toppits® produktene er resirkulerbare. Innen 2025 skal alle produktene våre kunne gjenvinnes eller være biologisk nedbrytbare.

Idealet er et bærekraftig økonomisk kretsløp. Innen 2025 skal vi øke gjenvinningsandelen og legge grunnlaget for et økonomisk kretsløp der ingenting kastes og alt kommer til nytte.

Det som fungerer godt for glass og papir kan også fungere for plast. Plast er et altfor verdifullt råmateriale til bare å brennes. Gjenvinningsindustrien arbeider aktivt med forbedringer. Vi skal fortsette å støtte disse felles aktivitetene for utvikling av det økonomiske kretsløpet gjennom medlemskap i organisasjoner og felles prosjekter.

Bærekraftig bruk av mat

Produktene våre har et viktig formål - de bidrar til at forbrukerne ikke sløser med maten, men får den til å vare lenger med riktig bruk av produktene og noen tips og triks fra oss.

En tredel av maten som produseres i verden havner i søppelbøtten. Det er sløsing! Produktene våre bidrar til å ta vare på maten så den varer lenger. Vi gir tips om hvordan mat best kan oppbevares og hvordan levetiden til grønnsaker, kjøtt osv.kan forlenges. Oppskriftene våre slutter ikke med "bon appetitt", men inneholder også tips om hvordan restene kan brukes.

* Produsert fra 35% organisk, gjenvunnede ressurser

Mer inspirasjon

Fryste boller og ferskt brød uten lang gjæring - takket være fryseren

Beste oppbevaringen med Toppits® skafferi

Som tilbehør, salat eller i en smoothie – spinat er både sunt og smaker deilig. Med et par tips & triks oppbevarer du den optimalt og har glede av fersk spinat mye lenger.