Startside > Oppskrifter > Bakt cheesecake
print

Bakt cheesecake

Kraftig og kremet - med dulce de leche

Frossen cheesecake har vi alle prøvd, men har du prøvd en cheesecake bakt i ovnen? En litt mer avansert versjon som får sin smak fra dulce de leche (karamellisert melk på norsk og vanilje. Den lukseriøse desserten er perfekt balansert: En kraftig kremet topp på en smuldret kjeksbunn og en frisk syrlig dekorasjon av kremost på toppen!

Et tips er å bake kaken i et vannbad - da er det mindre sjanse for at kaken sprekker.

Ingredienser

Før 8 porsjoner

   bunn
100  g smør
250  g fordøyelseskjeks
½  dl brunt sukker
1  msk kakao
1  krm salt
   fyll
600  g kremost
  dl strøsukker
400  gram dulce de leche ( 1 boks karamellisert melk)
1  dl rømme
2  tsk vaniljesukker
1  krm salt
3   egg
   topping
75  g kremost
  dl melis
1  tsk vaniljesukker
Forberedelse
2 timmar + flera timmar i kyl
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Bunn

Sett ovnen på 150 grader. Klem fast et bakepapir i bunnen av en springform, 22-24 cm, og smør kantene med smør.

Trinn 2:

Smelt smøret og knus kjeksen til fine smuler. Bland alle ingrediensene til bunnen og trykk den jevnt inn i formen.

Trinn 3:

Forbered en dyp panne eller et brett for vannbad. Pannen skal romme springformen sammen med vann opp til 2/3 av formen.

Trinn 4:

Fylling

Visp raskt sammen myk kremost med sukker. Tilsett dulce de leche, rømme, vaniljesukker og salt og visp raskt sammen.

Trinn 5:

Tilsett ett egg om gangen og visp sammen på lav hastighet til røren er jevn. Hell deretter røren i formen.

Bakeform med aluminium i vannbad for ostekake

Trinn 6:

Kle formen med minst to lag aluminiumfolie slik at vann ikke havner i formen under stekingen. Sett formen i pannen og sett den i ovnen. Hell kokende vann i pannen opp til 2/3 av formen.

Trinn 7:

Stek i 1½ time. Slå av ovnen, åpne og slipp ut dampen. Lukk igjen ovnsdøren og la ostekaken stå igjen i en time. La kaken avkjøles helt i romtemperatur og deretter i kjøleskapet, gjerne over natten. Hemmeligheten bak å lykkes med en bakt ostekake er å gi den nok tid til å kjøle seg ned og «sette seg» – det er slik kremigheten utvikler seg:)

Bakt ostekake med karamellisert melk av Toppits

Trinn 8:

Når kaken er ordentlig avkjølt og klar til å serveres, visp raskt sammen kremost, melis og vaniljesukker. Sprøyt toppingen på kaken og server umiddelbart – himmelsk godt!

Best for rester!

Ostekaken holder seg fersk i to-tre dager i kjøleskapet – sørg for å dekke den med plastfolie slik at ingen uønskede lukter fra andre matvarer setter seg i kaken. I fryseren holder den tre måneder, forutsatt at du pakker den godt inn i plastfolie.

Lignende oppskrifter

Kan du tenke deg noe bedre enn en skive helt ferskt, hjemmebakt brød? Du lager det enkelt og greit med potetrester fra i går. Her får du oppskriften, det er bare å sette i gang.

Klassisk toffee 18.12.2019

En hjemmelaget seig julefavoritt

Vakre og stabile muffinsformer med Toppits® bakepapir