Startside > Tips & Tricks > Bakepapir - et lite under til matlagingen: Lure tips & triks med bakepapir
print

Bakepapir - et lite under til matlagingen: Lure tips & triks med bakepapir

Bakepapier er mye mer anvendelig enn du tror! Med litt øvelse kan du bruke det til muffinsformer eller klippe det til så det passer akkurat til den runde kakeformen din. Slik gjør du det.

Bakepapir. Bakepapir er kanskje ikke det mest spennende du kan tenke deg, men bare vent og se hva du alt kan bruke det til! Det kan brukes til mye mer enn du hadde trodd var mulig. Du vil bake muffins, men mangler former? Din redder i nøden: bakepapir. Du trenger et underlag til å kjevle ut deig på? Din redder i nøden: bakepapir. Du vil kle en rund kakeform? Din redder i nøden – du har sikkert skjønt det allerede: bakepapir.

20. Oktober 2021, 15:12

Tips nr. 1: Klippe bakepapir rundt

Du har sikkert også hatt dette problemet: Du baker en kake, men deigen setter seg fast i bunnen av formen? Det er ikke mulig å få løs kakebunnen fra formen? Her er det du trenger tips nr. 1. Klipp ut en passende runding av Toppits® bakepapir. Legg den i bunnen av kakeformen, og det er ikke lenger noe problem å få kaken ut av formen. Slik gjør du det:

  1. Brett bakepapiret i to.
  2. Brett det en gang til på tvers.
  3. Brett det nok en gang så du får overlappende trekanter med en spiss i enden.
  4. Til slutt legger du papiret som en passer midt i den runde formen og klipper bort det som blir til overs. Ferdig.
Klipp til bakepapiret for runde former

Tips nr. 2: Muffinsformer av bakepapir

Neste tips til baking: Bakepapir i stedet for muffinsformer. Du har stått på kjøkkenet halve dagen og gjort i stand alt til å bake cupcakes. Så vil du ha deigen oppi papirformene, men – heisan, hvor er det blitt av dem da? Heller ikke det er noe problem når du har Toppits® bakepapir i huset! Klipp ut små firkanter av papiret og trykk dem ned i fordypningene på muffinsbrettet. Det er viktig at kvadratene er litt større enn fordypningene. Et praktisk tips som også virker dekorativt!

Tips nr. 3: Bakepapir som underlag

Det er ikke helt enkelt å finne det perfekte underlaget til å kjevle ut deig på. Du kan selvsagt ha mel på arbeidsbordet – men så var det det med å gjøre rent igjen.. En god og lettvint løsning: det sklisikre bakepapiret fra Toppits®. Den innovative, sklisikre undersiden holder seg på plass, og non-stick-struktur gjør at deigen ikke setter seg fast. Så enkelt kan det være å kjevle ut deig!

Sklisikkert bakepapir er enkelt å håndtere og gir perfekt bakst.

Anbefalte produkter

Mer inspirasjon

Fryste boller og ferskt brød uten lang gjæring - takket være fryseren

Nå blir det farge på julebaksten! Med denne enkle oppskriften på melisglasur av rødbetrester og matchapulver blir småkakene dine lekre blikkfang på julebordet.