Startside > Tips & Tricks > Bak juletrebrød med Toppits®
print

Bak juletrebrød med Toppits®

Siste minuttet oppskrift til buffeen på julaften

Juleforberedelsene er i full gang - leter du etter en ide i siste øyeblikk til julemiddagen? Uansett hvor mange du planlegger middag til så er retter som er enkle å tilberede spesielt velkomne i en travel desember måned.

13. Desember 2019, 09:11

Så du har bestemt deg for å bake det gode brødet til gjestene under julen? Gøy!

Det du trenger er:

til deigen

  • 50 g fersk gjær
  • 600 g mel
  • 0,5 dl oliven olje
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 msk strøsukker
  • 1 tsk salt

For tilbehør og fyll:

  • 2 poser (á 125 g) mozarella
  • 85 g smeltet smør
  • 1 egg blandet med 15 ml vann
  • 125 g revet parmesan
  • 1 ss hakket basilikum
  • 1 ss hakket persiliemsk
  • 1 ss jallet rosmarin
  • 2 dl medium/sterk salsa

Da setter vi igang:

Bland gjær, sukker, salt, olje og lunkent vann (ca 37B°C) i en skål. Rull dette inn med mel til det har blitt en fast og elastisk deig. Behold deigen i skålen, dekk den med plastfolie og la den ligge i ca 35 minutter.

I mellomtiden kan du legge bakepapir fra Toppits® på en plate. Skjær mozzarellan i biter som er ca 1x2 centimeter. Varm ovnen til 240°C (220 °C i varmluft).

Legg deigen som nå skal være dobbelt så stor på en plate med mel og skjær den i to deler. Kna og form deigen til to avlange rektangulære lengder. Skjær den i kvadrater som er 5x5 centimeter - totalt trenger du 33 stk boller for å lage treet.

Ta en bit mozzarella, press den litt i håndflaten slik at den blir rundere og ikke så bløt. Form deigen rundt mozzarellabiten og pass på at ballen forsegler osten. Gjør dette til du har 33 stk.

Når dette som kanskje er litt kjedelig har blitt gjort er det tid for å bygge juletreet! På plate med bakepapir legger du bollene nære hverandre med åpningen ned. To i bunn også sju, seks, fem og hele veien opp til en (se bilde). Når du har kommet til den enslige ballen kroner du denne med tre andre rundt. Når du er ferdig med dette pensler du med ett egg.

Inn med platen i ovnen- Etter 15 til 20 minutter kommer juletrebrødet til å være gyllent og lukte fantastisk.

Bland smeltet smør med parmesan, rosmarin og persile og fordel dette over brødet.

Neste steg? Gled deg over det saftige og myke brødet som alle kommer til å prate om på buffén.

Anbefalte produkter

Mer inspirasjon

Nå blir det farge på julebaksten! Med denne enkle oppskriften på melisglasur av rødbetrester og matchapulver blir småkakene dine lekre blikkfang på julebordet.

Fryste boller og ferskt brød uten lang gjæring - takket være fryseren

Når tofu fryses, holder den ikke bare lenger, den er også lettere å marinere. Slik gjør du det