Startside > Oppskrifter > Stikkelsbærmuffins med marengs
print

Stikkelsbærmuffins med marengs

Deilig minikake i muffinsform

Den myke og kremete stikkelsbærkaken med marengs forsvinner fort. Med muffinsformer av bakepapir får bakverkene dine det perfekte rustikke utseende - de ser like hjemmelagde ut som de er.

Ingredienser

Før 12 porsjoner

125  g smør
200  g stikkelsbær
500  g mel
125  g melis
100  g malt mandel
6  stk egg (strl M)
150  g sukker
1  klype salt
Forberedelse
55 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Begynn med å lage muffinsformer av Toppits® bakepapir. Skjær papiret i ruter på 10x10 cm. Brett hver rute to ganger og brett den deretter ut igjen. Tips: hvis du legger en liten klatt smør i hver fordypning før du putter i papiret , holder muffinsformene seg bedre. Plasser rutene i midten av de enkelte fordypningene og trykk ned med et glass slik at du former en skål.

Trinn 2:

Forvarm ovnen til 200°C (180°C hvis du bruker varmluft). Smelt 125 g smør og la det avkjøles. Mens du venter, skyll og tørk 200 g stikkelsbær.

Trinn 3:

Bland 50 g mel, 125 g melis og 100 g malte mandler. Hell i det smeltede smøret og bland godt med en visp.

Trinn 4:

Knekk eggene og skill plommen fra eggehviten. Hell i eggehviten (lett vispet) i blandingen av smør og mel og bland godt med vispen. Eggeplommene brukes ikke i denne oppskriften, så bruk dem til en omelett eller frys dem ned. Hvis du fryser ned eggeplommene, tilsetter du litt salt eller sukker (1/2 teskje salt/1 spiseskje sukker holder til 2,5 desiliter eggeplomme) så holder eggeplommene bedre. De holder seg i opptil ett år.

Trinn 5:

Hell røren i de selvlagde muffinsformene og trykk forsiktig i tre stikkelsbær i hver form. Stek muffinsen i cirka 20 minutter til de er gyllenbrune. Når de er klare, la dem avkjøles i formen.

Trinn 6:

For marengsen setter du ovnen til 220°C (grillfunksjon eller overvarme). Plasser risten i den øverste delen av ovnen, men med tilstrekkelig avstand til grillelementene øverst. Bland 150 g sukker og 40 g vann i en liten kasserolle. Varm til høyeste temperatur uten å røre, og kok i cirka 1 minutt til sukkeret er helt oppløst. Ta kasserollen vekk fra varmen.

Trinn 7:

Knekk to egg og skill plommene fra eggehviten. Visp eggehvitene samme med en klype salt til du får en skummende blanding. Hell en tynn stråle av sukkerblandingen sakte i eggehviteskummet mens du visper på høyeste hastighet. Visp eggehvitene i ytterligere 3-4 minutter til de tykner, skinner og har en kremet konsistens.

Trinn 8:

Hell eggehvitene i en Toppits® sprøytepose og sprøyt over muffinsen som en hette eller i en spiral. Du kan også påføre små klumper av marengs med baksiden av en skje for å forme en herlig, luftig sky. Bak deretter de marengsdekte muffinsene i cirka 3 minutter til de er gylne. Ta ut muffinsene - nå er det bare å nyte de sursøte bakverkene.

Muffins med stikkelsbær og marengs i bakepapir

Lignende oppskrifter

Det høres vanskelig ut, men det er veldig enkelt: å lage sushi. Det er vel verdt å prøve!

Klassisk toffee 18.12.2019

En hjemmelaget seig julefavoritt

Søt og sprø - med sjokolade og mandel!