Startside > Oppskrifter > Sjokoladekake med hjerter
print

Sjokoladekake med hjerter

Fantastisk kremet og fluffy kake med varme hjerter

Love, love, love.. Alt du behøver er kjærlighet - og såklart mat! Inviter dine kjære (eller deg selv) på en enkel god sjokoladekake toppet med mørk sjokolade og og hjerter av frosting.

Ingredienser

Før 12 porsjoner

200  g smør
200  g mørk sjokolade
150  g sukker
4   egg (størrelse M)
100  g mel
100  g malt mandel
2  tsk bakepulver
150  g melkesjokolade
1  dl fløte
3  msk fløte
75  g melis
Forberedelse
30 minuter bakning; 30 minuter förberedelse
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Vi begynner med sjokoladekaken! Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft). Kle en springform (Ø 26 cm) med Toppits® bakepapir. Smelt 200 gram smør og 200 gram mørk sjokolade i en liten kasserolle over lav varme. Avkjøl.

Trinn 2:

Mens du venter på at smøret avkjøles, bland 150 gram sukker og 4 egg med en stavmikser til det er lett vispet (cirka 5 minutter). Hell sakte i smør- og sjokoladeblandingen og visp massen sammen.

Trinn 3:

Bland i 100 gram mel, 100 gram malte mandler og 2 teskjeer bakepulver i røren raskt og nøye. Ha røren i formen og stek i cirka 30 minutter. Sørg for å ta stikkprøver: hvis røre fester seg til trepinnen må kaken stå ytterligere noen minutter i ovnen. La kaken avkjøles i 15 minutter og løsne deretter springformens kanter. La kaken avkjøles ytterligere, sett den deretter på en rist eller en passende tallerken og fjern bakepapiret. La kaken være opp ned.

Trinn 4:

For glasuren, finhakk 150 gram melkesjokolade/mørk sjokolade. Kok opp 1 dl kremfløte, ta vekk fra platen og tilsett sjokoladen. Rør blandingen til en jevn røre. Sett sjokoladesausen til siden og la den avkjøles til den er lunken. Smør over kakebunnen ved hjelp av en slikkepott.

Trinn 5:

Bland 75 gram melis sammen med 2-3 spiseskjeer kremfløte slik at det danner en tykk masse. Fyll en Toppits® sprøytepose med et munnstykke i bunnen. 

Sjokoladekake med hjerter for valentinsdagen med Toppits

Trinn 6:

Nå er tiden inne for å dekorere kaken slik at den passer til valentinsdagen – og alle de andre hyggelige sammenkomstene og dagene som er verdt å feire.

Lag tette prikker av den hvite frostingen på den mørke glasuren i et sirkelmønster ved hjelp av sprøyteposen eller det brettede bakepapiret. Bruk spissen av en trepinne til å dra de hvite sirklene slik at de former hjerter. La frostingen stivne skikkelig – den holder seg kremet lenge. Hvis du har dårlig tid, la kaken avkjøle seg i kjøleskapet – så er det bare å nyte den!

Best for rester

Hvis du har kake til overs? Bruk Toppits® aluminiumsfolie til å pakke inn biten, så holder den i opptil fire dager!

Lignende oppskrifter

Minidonuts 05.09.2020

Fluffy deig, fargerik glasur og regnbue strøssel - våre donuts i muffinsformer er ferdige!

Det høres vanskelig ut, men det er veldig enkelt: å lage sushi. Det er vel verdt å prøve!

Gulrotkake 26.03.2020

Fantastisk saftig klassiker - med en ny vri