Startside > Oppskrifter > Rabarbrapai med crumble
print

Rabarbrapai med crumble

Syrlig, sommerlig smulepai

Rabarbrapai - en dessert vi gjerne bruker vår rabarbra til. En favoritt på sommeren da den trives i våre rabatter og grønnsaker. Den går raskt å lage og med både sin søte og sure smak passer den grilling og til kaffepausen. Paien er best sammen med vaniljesaus eller vaniljeis - da har du en perfekt dessert.

Ingredienser

Før 12 porsjoner

500  g rabarbra
250  g sukker
350  g mel
2  tsk bakepulver
200  g smør
2   egg
30  g havregryn
  tsk vaniljesukker
Forberedelse
60 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Kutt av bladene og skjær av harde ender og tørre flekker på 500 gram rabarbara. Skyll rabarbaraen, tørk den og skjær den i biter. Skjær bort eventuelle tråder.

Trinn 2:

Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Ta en springform og dekk denne med bakepapir fra Toppits®, så kan du være sikker på at ingenting av den gode paien setter seg fast.

Trinn 3:

Bland 250 g sukker, 350 g mel og 2 ts bakepulver.

Trinn 4:

Smelt 200 g smør i en kasserolle på lav varme. Ta den vekk fra varmen og tilsett sukker- og melblandingen – rør med en gaffel slik at du får en smuldredeig. Sett cirka en tredjedel av smuldredeigen til siden.

Trinn 5:

Bruk en stavmikser og visp inn 2 egg i den gjenværende smuldreblandingen. Ha smuldredeigen i formen og fordel jevnt.

Trinn 6:

Ha 30 g havregryn over smuldredeigbunnen. Spre rabarbarabitene over deigen og strø over vaniljesukkeret. Stek paien i den forvarmede ovnen i cirka 40 minutter til den er gyllenbrun. Klart!

Tips: Rabarbarapaien kan også bakes med frossen rabarbara (sørg for at den tines og renner av ordentlig) – det eneste du trenger å gjøre er å forlenge tilberedningstiden med fem minutter.

Sommeren dessert med rabarbrapai med vaniljesaus

Lignende oppskrifter

I denne oppskriften viser vi deg hvordan du lager i stand fyll til tortelliniene ved å bruke en frysepose, og hvordan du fyller dem på en enkel og grei måte.

Sitronmuffins 23.04.2020

Saftige, gode og lettbakte muffins

Det høres vanskelig ut, men det er veldig enkelt: å lage sushi. Det er vel verdt å prøve!