Startside > Oppskrifter > Rabarbrapai med crumble
print

Rabarbrapai med crumble

Syrlig, sommerlig smulepai

Rabarbrapai - en dessert vi gjerne bruker vår rabarbra til. En favoritt på sommeren da den trives i våre rabatter og grønnsaker. Den går raskt å lage og med både sin søte og sure smak passer den grilling og til kaffepausen. Paien er best sammen med vaniljesaus eller vaniljeis - da har du en perfekt dessert.

Ingredienser

Før 12 porsjoner

500  g rabarbra
250  g sukker
350  g mel
2  tsk bakepulver
200  g smør
2   egg
30  g havregryn
  tsk vaniljesukker
Forberedelse
60 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Kutt av bladene og skjær av harde ender og tørre flekker på 500 gram rabarbara. Skyll rabarbaraen, tørk den og skjær den i biter. Skjær bort eventuelle tråder.

Trinn 2:

Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Ta en springform og dekk denne med bakepapir fra Toppits®, så kan du være sikker på at ingenting av den gode paien setter seg fast.

Trinn 3:

Bland 250 g sukker, 350 g mel og 2 ts bakepulver.

Trinn 4:

Smelt 200 g smør i en kasserolle på lav varme. Ta den vekk fra varmen og tilsett sukker- og melblandingen – rør med en gaffel slik at du får en smuldredeig. Sett cirka en tredjedel av smuldredeigen til siden.

Trinn 5:

Bruk en stavmikser og visp inn 2 egg i den gjenværende smuldreblandingen. Ha smuldredeigen i formen og fordel jevnt.

Trinn 6:

Ha 30 g havregryn over smuldredeigbunnen. Spre rabarbarabitene over deigen og strø over vaniljesukkeret. Stek paien i den forvarmede ovnen i cirka 40 minutter til den er gyllenbrun. Klart!

Tips: Rabarbarapaien kan også bakes med frossen rabarbara (sørg for at den tines og renner av ordentlig) – det eneste du trenger å gjøre er å forlenge tilberedningstiden med fem minutter.

Sommeren dessert med rabarbrapai med vaniljesaus

Lignende oppskrifter

Har du kjøpt litt for mye poteter? Da kan du lage deilig gnocchi av dem!

Nybakte baguetter til frokost

Bakt cheesecake 22.09.2020

Kraftig og kremet - med dulce de leche