Startside > Oppskrifter > Oppskrift på populær tysk julebakst: Spekulatius
print

Oppskrift på populær tysk julebakst: Spekulatius

Slik baker du disse populære småkakene. Sett i gang! Hjemmebakte småkaker til jul.

Jul i Tyskland uten spekulatius? Utenkelig. Det er helt enkelt å lage dem! Egentlig er det bare en vanlig småkakedeig. Det spesielle er den fine krydderblandingen. Du vil kanskje gjerne bake småkaker til jul, men gruer deg til kjevlingen? Et lite tips: Med Toppits® bakepapir slipper du at deigen sklir eller ruller seg opp. I spekulatius-oppskriften får du vite mer.

Våre Toppits® tips:

1. Du kan også erstatte ingrediensene med vegane alternativer som vegant smør og plantemelk.

2. Det viktigste er krydderblandingen, den skal helst bestå av kanel, nellik, allehånde, muskat, kardemomme, ingefær, revet sitrusskall og gjerne litt anis.

Ingredienser

Før 4 porsjoner

300  g hvete- eller speltmel
150  g mykt smør eller margarin
75  g brunt sukker
4  ss melk
1  ts salt
4  ts blanding av flest mulig av disse krydderne: kanel, nellik, allehånde, muskat, kardemomme, ingefær, anis og revet sitrusskall
Forberedelse
1h
Vanskelighet

Forberedelse

Tilberedning 

Steg 1:

Bland de tørre ingrediensene og tilsett smør eller margarin. Hvis deigen er for tørr og smulete, kan du ha i litt mer melk.

Steg 2:

Pakk inn deigen i Toppits® plastfolie og legg den i kjøleskapet. Det beste er å la den hvile der en dag/over natten. Ellers holder det også med et par timer. NB: Plastfolien kan du ta vare på til neste gang du baker, eller bruke den til å dekke til annen mat!

Steg 3:

Legg så et Toppits® bakepapir på bakebordet. Den sklisikre undersiden gjør at du kan kjevle ut deigen enkelt og greit. Og det faktisk uten mel, som har lett for å fordele seg over hele kjøkkenet. Deigen skal være ca. 1/2 cm tykk.

Steg 4:

Nå kan du stikke ut pepperkakene akkurat slik du har lyst til. Og det aller beste er: Bakepapiret har non-stick overflate slik at deigrestene ikke blir sittende fast! Det er bare å trekke bort deigrestene fra bakepapiret, og papiret med kakene legger du rett på stekeplaten. Kakene går ikke i stykker eller mister fasongen, og du kan glede deg over perfekt julebakst!

Steg 5:

Stek kakene på 180 °C (over-/undervarme) i 8-10 minutter.

Så er de tyske pepperkakene ferdige!

Har du fått lyst til å bake mer? Da burde du prøve deg på juletrebrownies – de smaker deilig og skaper julestemning. Eller ser du etter litt alternativ julemat? Da kan vi anbefale grillet brasme i bakepapir på det aller varmeste.

Lignende oppskrifter

Rødbetshummus 17.09.2020

Sunn, kremet, vegetarisk kikertsrøre

Søtpotetfalafel 25.09.2020

Vegetariske boller med smak av midt-østen

Rødbetsbrød 16.09.2020

Så fargerik, fyldig og smakrik - perfekt med ost og honning