Startside > Tips & Tricks > Nå trenger du ikke lenger kaste mat eller bruke kunstig fargestoff: Royal Icing-glasur med rødbetsaft og matchapulver
print

Nå trenger du ikke lenger kaste mat eller bruke kunstig fargestoff: Royal Icing-glasur med rødbetsaft og matchapulver

Nå blir det farge på julebaksten! Med denne enkle oppskriften på melisglasur av rødbetrester og matchapulver blir småkakene dine lekre blikkfang på julebordet.

Vi skaper avveksling i julebaksten og gjør juletiden enda mer fargerik! Med denne oppskriften gir du julebaksten en ny og søt vri med glasuren Royal Icing av naturlige ingredienser. Hvem trenger vel kunstig fargestoff når de vakreste fargene er å finne i naturen selv? Denne naturlig fargesterke melisglasuren skaper i alle fall avveksling og gjør stor lykke på julebordet. Julen kan komme!

03. Desember 2021, 08:35

Ingredienser til Royal Icing

2x 250g melis

2 eggehviter

6-10 ss vann

Tilberedning av Royal Icing (grunnoppskrift)

  1. Rør sammen melis og eggehvite til det blir en glatt masse. 
  2. Tilsett ca. 6 ss vann. Glasuren må ikke bli for flytende, den skal renne som en seig masse fra slikkepotten. (Nå farger du glasuren slik du føler for)
  3. Fyll halvparten av glasuren i en sprøytepose med svært liten åpning.

Tips: Eggeplommene som er blitt til overs, kan du uten videre fryse ned og bruke senere en gang

Farging med rødbetsaft

Du kan røre ut litt rødbetsaft i melisglasuren og tilsette sitronsaft (1 til 3 ss på 250 g melis og 1 ss sitronsaft). Jo mer rødbetsaft du bruker, desto kraftigere blir rosafargen. Viktig: Du må alltid røre godt, ellers blir fargen ujevn. NB - ikke bli redd: Det kommer ikke til å smake rødbeter av kakene dine!

Farging med matchapulver

Matchapulver gir julens småkaker en delikat lysegrønn farge. Tilsett pulveret litt etter litt til melisglasuren inntil fargen er slik du vil ha den. Også her må du røre hele tiden så fargen fordeler seg likt.

Tips: Når du sprøyter kanter eller konturer, skal konsistensen være fast, omtrent som tannkrem. Det er viktig at du tilsetter væske bare i svært små mengder om gangen. Tilsett vann dråpe for dråpe, ellers blir Royal Icing-glasuren fort for tynn. Hvis glasuren først er blitt for tynn, er det vanskelig å få tilbake riktig konsistens. Når Royal Icing-glasuren er ferdig, dekker du den til med Toppits® plastfolie, slik at den ikke tørker ut før du skal bruke den.

Fyll så Royal Icing i en sprøytepose fra Toppits®. Slik blir det lett å pynte småkakene dine, du kan til og med bytte mellom tre forskjellige spisser til sprøyteposene. Spissene kan tas ut av sprøyteposene, vaskes og brukes om igjen. For ekstra tynn skrift eller pynt er det bare å skjære litt av av spissen på posen.

Lyst på flere godsaker?

Hvilken deig er den beste allrounddeigen til julebaksten? Mørdeig er en klassiker blant kakedeigene. Den er lett å lage, og du kan lage mange forskjellige mørdeigskaker av den, som du kan pynte med fantasi og Royal Icing. Med vår skritt-for-skritt-veiledning får du til deigen helt uten problemer.

Anbefalte produkter

Mer inspirasjon

Fryste boller og ferskt brød uten lang gjæring - takket være fryseren

Bakepapier er mye mer anvendelig enn du tror! Med litt øvelse kan du bruke det til muffinsformer eller klippe det til så det passer akkurat til den runde kakeformen din. Slik gjør du det.