Startside > Oppskrifter > Brød til suppen
print

Brød til suppen

Å dele glede gir dobbelt glede - brød som er perfekt til piknik og middag

Mykt og deilig brioche brød fylt med pesto og røkt laks - hvem kan motstå det? Restene fryser vi ned - perfekt å varme opp når du har lite tid.

Ingredienser

Før 16 porsjoner

500  Gressløk mel
2  tsk sukker
1  tsk salt
1  Pakke Tørrgjær
1   egg
100  g smør
200  ml melk
6  st Vårløk
1  bunt dill
100  ml olivenolje
2  msk sitronjuice
   pepper
200  g kaldrøkt laks
Forberedelse
1,5 timmar
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1

Bland 500 g mel, 2 spiseskjeer sukker, 1 strøken teskje salt og 1 pakke tørrgjær i en bolle. Knekk i 1 egg.

Trinn 2

Smelt 100 g smør i en kasserolle på lav varme. Tilsett 200 ml melk og varm opp til det er lunkent. Ha blandingen forsiktig i melet og bland alt med en deigkrok i 2 - 3 minutter til du har en smidig deig. Dekk deretter deigen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i cirka en time.

Trinn 3

I mellomtiden vasker du 6 vårløk og skjærer dem i store biter. Vask en håndfull dill, rist av overflødig vann og riv den i større deler. Ha løken og dillen i en avlang form og mos sammen med 100 ml olivenolje og 2 spiseskjeer sitronsaft til en fin puré. Tilsett salt og pepper etter smak og behag.

Trinn 4

Skjær røkelaksen i store terninger. Dekk brødformen med vårt bakepapir.

Trinn 5

Kna deigen ordentlig etter at den er ferdig hevet. Kjevle ut deigen på en melet overflate og form den til en firkant (ca. 30 x 70 cm). Hell røren med vårløk, dill og pesto på deigen og smør det ut i et jevnt lag.

Trinn 6

Del deigen i to like store halvdeler, og del deretter halvdelene i seks jevne firkanter (12 stk til sammen). Dekk kortsidene av firkantene med røkelaksen. Rull hver firkant fra kortsiden og sett dem oppreist i brødformen dekket med Toppits® bakepapir. Dekk med plastfolie og la dem stå i cirka 30 minutter.

Trinn 7

Mens du venter på at brødet skal heve ferdig, varmer du ovnen til 180°C (160° varmluft). Stek brytebrødet i cirka 40-45 minutter. For sjekke om brødet er klart, stikk gjerne et grillspyd i brødet. Hvis deigen ikke klistrer seg til pinnen er brødet ferdig. La brødet avkjøles i cirka 15 minutter etter at du tar det ut av ovnen, og ta det deretter ut av formen. Nyt varmt eller kaldt – det er like fantastisk godt uansett!

Tips!

Sammen med en reddikrøre blir brødet enda bedre. Den fikser du enkelt: vask 200 g reddiker og skjær i små terninger. Skyll et knippe med gressløk, rist av overflødig vann og klipp i små fine ringer med en saks. Hell 500 g kvarg i en bolle, tilsett 1/2 teskje salt, 2 teskjeer sukker, litt pepper, reddikene, gressløken og 3 spiseskjeer sitronsaft. Bland godt, og din kremede dip er klar!

Best for rester

Det du ikke klarer å spise opp av brytebrødet oppbevarer du perfekt i en frysepose i romtemperatur i 1-2 dager. Hvis du har mye rester til overs, blir det best om du fryser det ned, og når det er på tide å tine brødet, ta det ut av posen og legg det på et stekebrett som du dekker med bakepapir. Stek på 180°C (varmluft: 160°C). Hvis du har mindre enn halvparten av brødet å varme opp, kan du redusere oppvarmingstiden.

Lignende oppskrifter

Nybakte baguetter til frokost

Påskekaker 05.04.2020

Sprø kaninkaker av mørdeig

Har du kjøpt litt for mye poteter? Da kan du lage deilig gnocchi av dem!