Startside > Oppskrifter > Brød til suppen
print

Brød til suppen

Å dele glede gir dobbelt glede - brød som er perfekt til piknik og middag

Mykt og deilig brioche brød fylt med pesto og røkt laks - hvem kan motstå det? Restene fryser vi ned - perfekt å varme opp når du har lite tid.

Ingredienser

Før 16 porsjoner

500  Gressløk mel
2  tsk sukker
1  tsk salt
1  Pakke Tørrgjær
1   egg
100  g smør
200  ml melk
6  st Vårløk
1  bunt dill
100  ml olivenolje
2  msk sitronjuice
   pepper
200  g kaldrøkt laks
Forberedelse
1,5 timmar
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1

Bland 500 g mel, 2 spiseskjeer sukker, 1 strøken teskje salt og 1 pakke tørrgjær i en bolle. Knekk i 1 egg.

Trinn 2

Smelt 100 g smør i en kasserolle på lav varme. Tilsett 200 ml melk og varm opp til det er lunkent. Ha blandingen forsiktig i melet og bland alt med en deigkrok i 2 - 3 minutter til du har en smidig deig. Dekk deretter deigen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i cirka en time.

Trinn 3

I mellomtiden vasker du 6 vårløk og skjærer dem i store biter. Vask en håndfull dill, rist av overflødig vann og riv den i større deler. Ha løken og dillen i en avlang form og mos sammen med 100 ml olivenolje og 2 spiseskjeer sitronsaft til en fin puré. Tilsett salt og pepper etter smak og behag.

Trinn 4

Skjær røkelaksen i store terninger. Dekk brødformen med vårt bakepapir.

Trinn 5

Kna deigen ordentlig etter at den er ferdig hevet. Kjevle ut deigen på en melet overflate og form den til en firkant (ca. 30 x 70 cm). Hell røren med vårløk, dill og pesto på deigen og smør det ut i et jevnt lag.

Trinn 6

Del deigen i to like store halvdeler, og del deretter halvdelene i seks jevne firkanter (12 stk til sammen). Dekk kortsidene av firkantene med røkelaksen. Rull hver firkant fra kortsiden og sett dem oppreist i brødformen dekket med Toppits® bakepapir. Dekk med plastfolie og la dem stå i cirka 30 minutter.

Trinn 7

Mens du venter på at brødet skal heve ferdig, varmer du ovnen til 180°C (160° varmluft). Stek brytebrødet i cirka 40-45 minutter. For sjekke om brødet er klart, stikk gjerne et grillspyd i brødet. Hvis deigen ikke klistrer seg til pinnen er brødet ferdig. La brødet avkjøles i cirka 15 minutter etter at du tar det ut av ovnen, og ta det deretter ut av formen. Nyt varmt eller kaldt – det er like fantastisk godt uansett!

Tips!

Sammen med en reddikrøre blir brødet enda bedre. Den fikser du enkelt: vask 200 g reddiker og skjær i små terninger. Skyll et knippe med gressløk, rist av overflødig vann og klipp i små fine ringer med en saks. Hell 500 g kvarg i en bolle, tilsett 1/2 teskje salt, 2 teskjeer sukker, litt pepper, reddikene, gressløken og 3 spiseskjeer sitronsaft. Bland godt, og din kremede dip er klar!

Best for rester

Det du ikke klarer å spise opp av brytebrødet oppbevarer du perfekt i en frysepose i romtemperatur i 1-2 dager. Hvis du har mye rester til overs, blir det best om du fryser det ned, og når det er på tide å tine brødet, ta det ut av posen og legg det på et stekebrett som du dekker med bakepapir. Stek på 180°C (varmluft: 160°C). Hvis du har mindre enn halvparten av brødet å varme opp, kan du redusere oppvarmingstiden.

Lignende oppskrifter

Raske energi barer med langsom tilførsel av energi

Sjokoladekake 28.10.2019

Saftig, sjokoladig og veldig, veldig god

Deilig minikake i muffinsform