Startside > Oppskrifter > Safran biscotti med sjokolade
print

Safran biscotti med sjokolade

Søt og sprø - med sjokolade og mandel!

Søte og fantastisk sprø skorpe med smak av safran. Krydderet som med sin milde smak kan overta hele hjemmed med "nå er det jul"-duft.

Ingredienser

Før 4 porsjoner

100  g smør
1  konvolutt safran
  dl sukker
3  stk egg
6  dl mel
  tsk bakepulver
1  tsk vaniljesukker
1  klype salt
50  g hakket mandel
50  g hakket mørk sjokolade
Forberedelse
15 min förberedelse, 20 + 20 min i ugn
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Sett ovnen på 200°C (190°C varmluft). Smelt smøret på lav varme sammen med ett konvolutt safran og avkjøl deretter blandingen litt. 

Trinn 2:

Bland sukker, mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Hakk mandler og sjokolade og tilsett dette. Rør deretter inn eggene i smøret og deretter de tørre ingrediensene. 

Kjeks med safran og sjokolade på bakepapir fra Toppits

Trinn 3:

Form røren til en smidig deig som du deretter ruller ut i tre lengder på et stekebrett med Toppits® bakepapir. Med vårt nye bakepapir med sklisikker underside kan du rulle ut deigen på papiret uten at det sklir omkring – bakingen blir så mye lettere og du slipper masse unødig frustrasjon:) Sett stekebrettet i nedre del av ovnen og stek i cirka 20 minutter. Ta ut stekebrettet og reduser ovnstemperaturen til 100°C. 

Kjeks med safran og sjokolade på bakepapir fra Toppits

Trinn 4:

Skjær lengdene (ikke flytt dem fra stekebrettet) i skrå "biscottibiter" og skill dem fra hverandre slik at de tørker skikkelig. 

Safrankjeks med sjokolade og mandler på Toppits bakepapir

Trinn 5:

Sett inn stekebrettet i ovnen igjen og stek i ytterligere 20 minutter. Slå av ovnen og la kjeksene stå og tørke i restvarmen. Klart!

Best for rester!

Frysing er en glimrende måte å oppbevare kjeks på - i en tett frysepose holder de i opptil et år! Hvis du oppbevarer kjeksene i romtemperatur, skal de oppbevares tørt og luftig – bruk gjerne en glass- eller keramikkrukke med lokk. Uansett hvordan du oppbevarer dem, må kjeksene være helt tørre før du tar dem av brettet. 

Et tips: Den knuste biscottien gir supergod krønsj i vaniljeis, der vaniljens mildhet veier opp safranens sødme.

Lignende oppskrifter

Bakt cheesecake 22.09.2020

Kraftig og kremet - med dulce de leche

Knekkebrød, LCHF 25.09.2020

Det knasende knekkebrødet med røre blir som en delikatesse

Fantastisk kremet og fluffy kake med varme hjerter