Startside > Oppskrifter > Nektarin galette
print

Nektarin galette

Saftig og herlig pai direkte fra ovnen

Ta vare på de gode nektarinene under sesongen og lag en god galette (en bedre fransk betegnelse for en flat, sprø pai) til helgen. Du lager den klassiske deigen på et øyeblikk: mel, vann og en klype salt er alt som trengs. Fyll den med nektaring så blir paien en ekte søt glede.

Ingredienser

Før 12 porsjoner

4  dl mel
1  klype salt
125  g kaldt smør
1  kg nektariner
2  msk sukker
2  msk havregryn
1   egg
2  msk mandel uten skall
1  tsk flytende honning
Forberedelse
65 min + 1h kylning
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Ha 4 dl mel i en bolle. Tilsett en klype salt og 125 g kaldt smør delt i små biter. Bruk en elektrisk visp eller hendene dine til å blande det sammen. Tilsett 6 spiseskjeer vann og form til en ball. Dekk deigbollen med Toppits® plastfolie og la det hvile en time i kjøleskapet.

Trinn 2:

Kna deigen skikkelig på en melet overflate, og kjevle den til en sirkel på cirka 40 cm. Ha sirkelen på et stekebrett dekket med Toppits® bakepapir.

Trinn 3:

Varm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Skyll cirka 1 kg nektariner, tørk, del i to, fjern kjernen og skjær deretter i tynne skiver. Ha dem i en bolle og bland med 2 spiseskjeer sukker.

Trinn 4:

Hell 2 spiseskjeer havregryn over deigen, men unngå å dekke kantene (la ca 3 cm være uten havregryn). Legg nektarinskivene tett sammen på deigbunnen – også her skal du unngå å dekke kantene. Brett deretter kantene over nektarinene og trykk forsiktig.

Trinn 5:

Knekk egget i en liten bolle og rør med en gaffel. Pensle kantene med egget. Topp med 1 spiseskje sukker og 2 spiseskjeer mandelflak. Stek galetten i forvarmet ovn i cirka 40-45 minutter til den har en gyllen overflate.

Pai med nektariner på Toppits® bakepapir

Trinn 6:

Når galetten er ferdig stekt, bland 1 teskje honning med en teskje kokende vann og dekk den varme galetten med væsken.

Lignende oppskrifter

Klassisk toffee 18.12.2019

En hjemmelaget seig julefavoritt

Kan du tenke deg noe bedre enn en skive helt ferskt, hjemmebakt brød? Du lager det enkelt og greit med potetrester fra i går. Her får du oppskriften, det er bare å sette i gang.

Kransekake 11.05.2021

Den populære og klassiske sprø festkaken med smak av mandel i mange lag